Спортивний клуб «Воїн» відкрив борцівський зал на Любешівщині. ФОТО

Спортивний клуб «Воїн» відкрив борцівський зал на Любешівщині. ФОТО
Старший тренер СК «Воїн» Андрій Зінчук з кращими спортсменами клубу - Іваном та Юрієм Пасичами

Спортивний клуб «Воїн» відкрив зал з боротьби у селі Деревок, що на Любешівщині.

В рамках реалізації проекту «Воїнами не народжуються» це вже третій осередок клубу на території Волині, а загалом зали клубу «Воїн» різного спортивного спрямування найближчим часом з’являться у кожному районному центрі. Адже, за словами старшого тренера Андрія Зінчука, спорт повинен бути доступним та безкоштовним для кожного, незалежно від того, де живе дитина – в місті чи селі.

Відкриття нових залів, підготовка «воїнів» до змагань, тренувальні збори проводяться під патронатом Ігоря Палиці та його благодійного фонду «Тільки разом» та координацією федерацій ММА та бойового самбо України у Волинській області.

А відкриття оновленого спортзалу в Деревку, оснащеного татамі, боксерськими грушами та екіпіровкою для занять боротьбою, стало можливим також за підтримки депутата Верховної Ради України, заслуженого тренера України Юрія Савчука та громадського діяча Ігоря Алексєєва. Почесним гостем урочистого свята став представник фонду «Тільки разом» у Любешівському районі Сергій Неймарк.

У день відкриття спортивного залу «Воїна», який розташувався у загальноосвітній школі села Деревок, старший тренер клубу Андрій Зінчук та його вихованці провели показове заняття.

Серед бійців - Іван та Юрій Пасичі, які родом із цього села, а за три роки тренувань у «Воїні» зі звичайних сільських хлопчаків стали чемпіонами України з ММА, з бойового самбо та чемпіонами Кубку Європи з козацького двобою.

Хлопці розповіли, що перед тим, як переїхати до Луцька, щоб займатися у «Воїні», вони несміливими кроками прийшли до шкільного спортивного залу на заняття з греко-римської боротьби до тренера вищої категорії, майстра спорту з греко-римської боротьби Василя Корця.

До речі, саме він в подальшому і буде тренувати бажаючих в оновленому спортзалі сільської школи.

«Досвідчене око тренера миттєво розгледіло спортивний талант братів Пасичів. Але можливості розвивати його у невеличкому селі - дуже обмежені. Ми давно підтримували дружні відносини і Василь Федорович Корець знав, що у Луцьку діти займаються безкоштовно в «Воїні». Тому я поговорив з батьками хлопців і вони відпустили їх до Луцька, де продовжили своє навчання у правознавчому ліцеї, а тренування – у нашому клубі», - розповів Андрій Зінчук.

«Завдяки налагодженій співпраці між СК «Воїн» та громадою Деревка, активній позиції завуча школи села Деревок Галини Пасич відтепер у невеличкому селі діти мають змогу займатися улюбленими видами спорту, розвиватися та досягати високих результатів», – наголосив тренер СК «Воїн» Сергій Поліщук.

Він також додав, що зацікавленість заняттями висловлює переважна більшість місцевих дітей.

Фото – з архіву СК «Воїн»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина  У Луцьку шиють одяг для відомого британського бренду. ФОТО
Наступна новина Казковий Луцьк: відео з висоти пташиного польоту. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини