Справа «луцького терориста»: в СБУ повідомили про закінчення досудового розслідування

Справа «луцького терориста»: в СБУ повідомили про закінчення досудового розслідування

В управлінні Служби безпеки України Волинської області  повідомили про закінчення досудового розслідування у резонансній справі «луцького терориста» Максима Кривоша

Максим Кривош – волинянин,  який 21 липня затримав автобус із пасажирами рейсу «Краснилівка-Берестечко» та утримував їх як заручників на центральній площі Луцька, висунувши вимоги до президента Зеленського. Спецоперацію із затримання «терориста» завершили близько 22 години того ж дня. Досудове розслідування проводили слідчі управління СБУ Волині. Увесь цей час Кривош перебував в стінах Луцького СІЗО, певний час провів у Львівській психіатричній лікарні, де його визнали осудним. 

«Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо озброєного терориста, який 21 липня 2020 року захопив у центрі Луцька рейсовий автобус з пасажирами. Під час спецоперації співробітники СБУ спільно з Нацполіцією звільнили всіх заручників і затримали зловмисника», – йдеться в повідомленні СБУ. 

Максим Кривош обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України:

- ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників),

- ч. 1 ст. 258 (терористичний акт),

- ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності),

- ч.ч. 1 і 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами),

- ч. 1 ст. 280 (примушування працівника транспорту до невиконання своїх службових обов’язків),

- ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом)

- ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

«Слідчі органів безпеки направили до суду матеріали відповідного кримінального провадження разом з обвинувальним актом. Співробітники Центу спеціальних операцій «А» СБУ спільно з Національною поліцією звільнили заручників і затримали озброєного терориста. Завдяки спланованій Антитерористичним центром СБУ спецоперації «Бумеранг» правоохоронцям вдалося уникнути жертв серед мирного населення», – інформує СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нормально виглядаєш, брате». Ще один суд на «терористом» Кривошем. Репортаж із зали

Нагадаємо, 2 лютого Максимові Кривошу продовжили строк тримання під вартою на 60 діб. На цьому наполягав прокурор Вадим Старчук та старший слідчий УСБУ в особливо важливих справах Іван Ляшук. Під час судового засідання у стінах Луцького міськрайонного суду Кривош заявив, що подав клопотання, аби у суді допитали президента Володимира Зеленського як свідка. 

Історію Кривоша нещодавно розповіло видання «ЛІГА.net» у спецпроекті: Філософ з гранатою. Ким виявився «луцький терорист, який влітку захопив автобус


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу на Волині виявили 117 нових хворих на коронавірус
Наступна новина Сніг із доріг та вулиць Луцька вивозять на вулицю Набережну
Останні новини
Схожі новини