Справа задля успіху. Як Волинський обласний центр зайнятості співпрацює з ОТГ

Справа задля успіху. Як Волинський обласний центр зайнятості співпрацює з ОТГ

Волинський обласний центр зайнятості та Городищенська об’єднана територіальна громада згрупували свої зусилля задля пошуку та працевлаштування волинян. Про проект «Успішна громада» розповів директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Із його слів, протягом 2019 року служба зайнятості та ОТГ інформували жителів громад і роботодавців про актуальні вакансії, здійснили підбір та навчання необхідних працівників, надали комплекс знань із проектного менеджменту.

За сприяння Волинського обласного центру зайнятості протягом січня-червня 2019 року власну справу започаткували 80 безробітних, з них 23 проживають на території п’ятнадцяти об’єднаних територіальних громад.

Роман Романюк додав, що є ще один проект від служби зайнятості – «Робота на літо і не тільки». За його словами, працівники центру зайнятості активно пропонують вакансії для всіх охочих підзаробити влітку.

«Літо – це пора, яка має свою специфіку. Наш проект націлений на студентів, які мають період, аби реалізувати себе в певній сфері та заробити гроші. Ми в кожному районі презентуємо цей проект та розповідаємо про всі вакансії, які нам заявили роботодавці. В основному це напрямок освіти, збір ягід та грибів», – додає директор.

До слова, фахівці Луцької районної філії Волинського обласного центру зайнятості провели в Городищенській ОТГ виїзну акцію, до якої приєдналися і наймолодші жителі громади. Роман Романюк розповідає, що працівники служби завжди приділяють левову частку часу дітям, адже саме вони є майбутніми спеціалістами та професіоналами.

«Спілкуємося і працюємо з дітками в інтерактивній формі, розказуємо про професії. Хочемо побачити та дізнатися, ким вони мріють стати у майбутньому. Розповідаємо,які професії є необхідні та прибуткові. Головне, що усе на позитиві, щиро та гарно», – резюмує пан Роман.

Яскравий приклад сезонного працевлаштування – робота у ТзОВ «Городище». Підприємство організовує курси цільового призначення для майбутніх працівників, інформує про особливості роботи з одержання рослинної продукції.

«У нас склалася хороша співпраця з центром зайнятості. На сезонні роботи завдяки службі зайнятості до нас на роботу прийшло 50 спеціалістів. Нам потрібні були кваліфіковані кранівники і центр зайнятості для нас їх підготував, за що ми дуже вдячні. Усі працівники пройшли професійну підготовку та прийшли на роботу готовими спеціалістами. Є дружба, є праця, є результат», – розповів директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. П'ятниця, 26 липня. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина На Волині гостям з Житомирщини та Буковини показали, чому варто працювати з лісівниками
Останні новини
Схожі новини