Справу Геннадія Кернеса закрили, бо прокурори не ходили на судові засідання

Справу Геннадія Кернеса закрили, бо прокурори не ходили на судові засідання

Суд закрив кримінальне провадження проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців Віталія Блінника та Євгена Сміцького «у зв’язку з відмовою сторони обвинувачення підтримувати обвинувачення у справі», повідомляє «Громадське».

Таке рішення оголосив суддя Київського районного суду Полтави Андрій Антонов 10 серпня, передає Newsone.

Він заявив, що прокурори на початковому етапі виявляли велику активність, але згодом фактично самоусунулися, через що справа перебуває на розгляді вже четвертий рік поспіль.

За словами судді, сім останніх засідань, на яких повинні були відбутися дебати, прокурори пропустили без поважних причин. Суд розцінив це як відмову від обвинувачення та вирішив закрити справу.

Рішення суду можуть оскаржити протягом семи днів. Зазначимо, що закриття  провадження не означає, що Кернеса виправдали, це дві різні речі.

Після засідання Кернес висловив упевненість, що рішення буде оскаржене.

«Якщо чесно, я чекав виправдувальний вирок», — зазначив міський голова Харкова.

Він також назвав справу сфальсифікованою: «Це все фальсифікація. Я говорив, що це фальсифікація і можу це довести».

У липні повідомлялося, що суд втретє переніс дебати у справі Кернеса: не з'явився жоден із 19 прокурорів.

Нагадаємо, 25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того ж дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО «Батьківщина») заявив про викрадення двох активістів Євромайдану — Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова «після того, як вони знімали номери автомобілів «друзів Кернеса» біля готелю «Національ». Пізніше відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Кернеса і двох його охоронців звинувачують у викраденні, побитті двох учасників Євромайдану і погрожуванні вбивством. Харківський міський голова заявляє, що кримінальне провадження проти нього є сфабрикованим.

2 березня 2015 року Кернесу повідомили про підозру у вчиненні злочинів за трьома статтями: незаконне позбавлення волі або викрадення людини; катування; погроза вбивством, а також про завершення досудового розслідування.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року Вищий спеціалізований суд оголосив про перенесення розгляду справи Кернеса із Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Страхування нерухомості можуть зробити обов'язковим
Наступна новина Грамотне поєднання кольорів в інтер'єрі: 17 ідей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини