Стали відомі подробиці звільнення очільника Волинської обласної дитячої лікарні

Стали відомі подробиці звільнення очільника Волинської обласної дитячої лікарні

Стали відомі подробиці звільнення вже ексочільника ВОДТМО Сергія Ляшенка.

Його звільнили з посади ще 6 серпня за грубе порушення трудових обов’язків, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА «Волинські Новини».

Сергій Ляшенко очолював Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання протягом трьох років. Однак про результати його діяльності стало відомо лише нещодавно, коли медичний заклад опинився на порозі реорганізації і постало питання передання комунального майна.

Виявилося, що Ляшенко у грудні 2018 року підписав акт виконаних робіт для медичного закладу на суму понад 400 тисяч гривень. Про цей факт повідомив волинянин. Чоловік розповів, що Сергій Ляшенко замовив пластикові вікна для санаторію «Дачний», що у селі Жабка Ківерцівського району, та підписав акт виконаних робіт ще до їх встановлення. Справу за цим фактом скерували до суду.

«Питання стосувалося кримінальної відповідальності Сергія Васильовича Ляшенка в плані поданих завідомо неправдивих документів щодо використання бюджетних коштів, – повідомила заступниця керуючого справами, начальниця відділу з питань управління майна комунальної власності Волинської обласної ради Мирослава Якимчук. – Це питання розглядали в суді, правоохоронні органи провели розслідування. За результатами розгляду цього питання в судовому порядку він визнав свою провину».

Кримінал закрили, проте Сергія Ляшенка за грубе порушення трудових обов’язків таки звільнили з посади. Таке рішення ухвалили на засіданні комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради.

«Кримінальну відповідальність із Сергія Ляшенка було знято у зв’язку з тим, що на момент розгляду цього питання в суді ті бюджетні кошти було частково використано – у санаторії «Дачний» встановлювали нові вікна», – пояснила Мирослава Якимчук.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Мінську побили й затримали журналіста Радіо Свобода
Наступна новина Волинські митці отримають обласні іменні премії. Перелік
Останні новини
Схожі новини