У Мінську побили й затримали журналіста Радіо Свобода

У Мінську побили й затримали журналіста Радіо Свобода

У Мінську із застосуванням сили були затримані політичний оглядач Білоруської служби Радіо Свобода Віталій Циганков і його дружина Ольга.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповіла Ольга Циганкова.

«Машину зупинив працівник ДАІ, вимагав вийти… Враховуючи всі події, коли людей витягують із машини, б’ють і затримують, я відмовилася. Я сказала, що покажу документи з машини. На це працівник ДАІ дуже різко зреагував, почав опускати скло, бити по машині, приставив пістолет через вікно до моєї голови і вимагав вийти. Я, незважаючи на це, поїхала вперед. Нас оточили кілька автомобілів ДАІ, Віталія викинули з машини, побили, поклали на асфальт. Зараз ми перебуваємо в Московському райвідділі внутрішніх справ».

Як зазначається, білоруський правозахисний центр «Весна» уточнює, що Віталія й Ольгу Циганкових затримали біля медичного університету під час акції медиків.

У ході цієї акції понад 130 медпрацівників у білих халатах зібралися на проспекті Дзержинського з плакатами «Лікарі проти насильства» і «Зупиніть насильство». Таким чином лікарі долучилися до стихійних акцій проти жорстокого розгону міліцією демонстрацій за чесні вибори.

За різними даними, затримано майже 6 тисяч осіб.

Нагадаємо, 9 серпня, після того, як стало відомо, що перемогу на виборах президента Білорусі знову здобуває Олександр Лукашенко, білоруси вийшли на вулиці на протест, заявивши, що вибори були сфальсифікованими. Протести переросли у масштабні сутички і затримання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині виявили 48 нових хворих за добу. У Луцьку – 19
Наступна новина Стали відомі подробиці звільнення очільника Волинської обласної дитячої лікарні
Останні новини
Схожі новини