Станція моніторингу якості повітря в Нововолинську. У мерії кажуть, що довіряти їй не можна

Станція моніторингу якості повітря в Нововолинську. У мерії кажуть, що довіряти їй не можна
Фото ілюстративне

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков прокоментував появу приватної станції моніторингу якості атмосферного повітря у місті.

Про це йдеться на сайті міськради.

Нагадаємо, небайдужі мешканці у 15-му мікрорайоні встановили приватну станцію моніторингу якості атмосферного повітря і підключили її до глобальної мережі моніторингу.

«Вирішенням проблеми, якщо така виникає, потрібно конкретно займатися, а не нагнітати ситуацію. Розуміємо, що має бути громадський моніторинг, але він має бути якісним, – сказав Сапожніков. – Чутки, на яких дехто робить піар, не підкріплені жодними фактами. А прилади, які купують за 2-3 тисячі, не відповідають стандартам».

У міськраді наводять наукові дані про те, що такі датчики працюють на принципі розсіювання лазерного випромінювання й аналізують не якість повітря, а лише наявність у ньому певних частинок.

«Тому довіряти їх даним повністю не можна», – констатується у повідомленні.

Водоночас Сапожніков запевнив, що влада контролює екологічну ситуацію у місті.

За його словами, нещодавно без попередніх повідомлень на окремих об’єктах працювали спеціалісти ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів». Вони робили відбір проб атмосферного повітря на межі санітарно-захисної зони підприємства ТзОВ «Кроноспан УА» і в житловій забудові 15-го мікрорайону на вміст пилу, формальдегіду, наявність інших хімічних речовин.

Також у районі Панасівки брали аналіз води на визначення вмісту природних радіонуклідів.

За результатами проведеного дослідження на ім’я міського голови надійшов лист, у якому, зокрема, зазначено:

«Встановлено, що усі досліджувані в атмосферному повітрі хімічні речовини на території санітарно-захисної зони підприємства ТзОВ «Кроноспан УА» та в житловій забудові 15-го мікрорайону відповідають нормативам, визначеним «Гранично допустимими концентраціями хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць». Виявлені концентрації пилу відповідають нормативам на межі санітарно-захисної підприємства і не відповідають на 15-ому мікрорайоні на відстані 1123 м від підприємства ТзОВ «Кроноспан УА», що не дає можливості пов’язати стан атмосферного повітря 15-ого мікрорайону лише із діяльністю вище згаданого підприємства».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відкриття муралу «Круговорот» в Луцьку: як він «оживає»?
Наступна новина Волинська дитяча лікарня отримала обладнання з Німеччини
Останні новини
Схожі новини