Чим дихають волиняни: встановили першу станцію моніторингу якості повітря

Чим дихають волиняни: встановили першу станцію моніторингу якості повітря
Фото ілюстративне

У Нововолинську встановили першу приватну станцію моніторингу якості атмосферного повітря.

Це зробили небайдужі мешканці. Станцію підключили до глобальної мережі моніторингу. Про це повідомив у Фейсбуці депутат Борис Бабійчук.

Датчик встановили у 15-му мікрорайоні. Як зазначив депутат, можна встановити ще один датчик «в районі з запашком». За його словами, потрібно до 3000 гривень.

Датчик буде заміряти NO2 (оксид азоту) , C2H5OH (етанол), H2 (водень), NH3 (аміак), CH4 (метан), C3H8 (пропан), C4H10 (бутан).

Станція підключена до мережі громадського моніторингу стану якості повітря EcoCity і дозволяє визначити поточний індекс якості повітря, зокрема вміст формальдегіду, часток пилу та вуглекислого газу.

Згідно з показниками станції в Нововолинську, станом на 23 жовтня індекс якості повітря в місті категорії «помірно забруднений».

Це може спричинити дискомфорт при диханні у людей із захворюваннями дихальних шляхів, таких як астма, а також у людей з серцевими захворюваннями. Діти та літні люди зазнають найбільшого негативного впливу. Заняття спортом на вулиці заборонені.

Мережа громадського моніторингу стану якості повітря EcoCity працює за допомогою пристроїв Arduino. Станція раз на хвилину визначає показники забрудненості повітря і надсилає їх на сервер.

Користувачі можуть переглядати їх на сайті як карту забрудненості, яка оновлюється онлайн.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Щоб люди не палили. Сміттєзвалище у Рівному робитиме добриво із опалого листя
Наступна новина «Бар 11» у Луцьку закрився на ремонт
Останні новини
Схожі новини