Старости 5 округів луцької громади розповіли, що зробили за рік

Старости 5 округів луцької громади розповіли, що зробили за рік

22 лютого старости п'яти старостинських округів луцької громади прозвітували про виконану роботу за минулий рік.

Про це інформує Луцька міська рада.

Староста Жидичинського округу (6 населених пунктів: Жидичин, Кульчин, Липляни, Озерце, Клепачів, Небіжка) Галина Матвіюк розповіла, що минулого року в старостинському окрузі відремонтували чотири вулиці, вирішили питання транспортного сполучення, створили “Пункт незламності”. Також в селах надавали допомогу та розселяли внутрішньо переміщених осіб.

Староста Княгининського округу, до якого входять Княгининок, Буків, Зміїнець, Милушин, Милуші, Моташівка, Сирники, Брище та смт Рокині, Валерій Войнаровський розповів, що в Княгининку капітально відремонтували кілька вулиць, відкрили аптеку, вирішили питання з транспортом до села Рокині, наводять порядок на сміттєзвалищі у селищі Брище.

Староста Боголюбського старостинського округу Марія Якубовська (села Боголюби, Богушівка, Тарасове, Іванчиці, Озденіж) у своєму звіті наголошувала на необхідності перекриття даху в ліцеї у селі Боголюби, відсутності вуличного освітлення та ремонт вулиць. Минулого року там відремонтували деякі дороги, дитячі майданчики, облаштували укриття у приміщеннях закладів освіти та будинку культури. 

У Прилуцькому старостинському окрузі, де староста Олександр Гурський, (села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове) досі немає Генплану. Минулого року вдалося здійснити поточний ремонт доріг, оптимізувати графік руху маршрутів № 19 Луцьк-Сапогове та Луцьк-Жабка. Нагальною потребою залишається ремонт концертного залу Будинку культури у селі Прилуцьке, ремонту потребують і дороги.

До складу Заборольського старостинського округу входить територія сіл Забороль, Антонівка, Великий Омеляник, Всеволодівка, Олександрівка, Одеради, Городок, Сьомаки, Шепель, Заболотці, Охотин. Староста – Валерій Боярський.

Серед пріоритетних проєктів минулого року він відзначив добудову Заборольської школи та ремонт доріг. 2023 року в окрузі мають завершити капітальний ремонт загальноосвітньої школи, відремонтувати амбулаторію та будинок культури. Також у старостинському окрузі заплановано облаштувати урбан-парк/дитяче містечко та реконструкцію стадіону.

Депутати міської ради звіти про роботу старост старостинських округів за 2022 рік взяли до відома.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув 28-річний Захисник з Колківської громади
Наступна новина Волинського підприємця підозрюють у привласненні бюджетних коштів
Останні новини
Схожі новини