«Стає сумно, коли думаєш, що буде восени», – волинський пульмонолог про COVID-19

«Стає сумно, коли думаєш, що буде восени», – волинський пульмонолог про COVID-19

Завідувач одного з інфекційних відділень на базі Волинської обласної клінічної лікарні у Боголюбах Олег Яковенко провів аналіз власної роботи за останній рік «для тих, хто ще має сумніви».

Відповідний допис він написав у себе на сторінці у фейсбуці.

«2019 рік. У Волинську обласну клінічну лікарню за весь рік поступило 215 хворих з пневмоніями, в тому числі померло 2 хворих. Лише у моєму відділенні пульмонології за минулий рік було проліковано 992 хворих з респіраторною патологією, в тому числі 195 хворих з пневмоніями різної складності, при тому, що не було такої великої кількості кисевозалежних хворих. Летальність у відділенні пульмонології від респіраторної патології склала лише 8 чоловік (показник 0,81).

2020 рік. Лише з кінця квітня по 31 серпня у Волинську обласну клінічну лікарню поступило 470 хворих з COVID-19, в тому числі померло 52 хворих. Летальність склала 11% від всіх госпіталізованих! Лише у моє відділення за даний звітній період поступило 288 хворих з пневмонією COVID-19 (61% від всіх тих, хто поступив), де переважна більшість це важкі та кисневозалежні хворі. Аналізуючи показник приросту пневмоній COVID-19 у моєму відділення в літній період: червень + 69, липень + 77, серпень + 110, стає сумно коли починаєш думати, що буде восени...!», – написав Олег Яковенко.

Читайте також: «Нас два роки буде трусити», - Олег Яковенко про пандемію коронавірусу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу — 2 430 хворих на коронавірус. На Волині — 73
Наступна новина У Луцьку під час ремонту кафе «забарикадували» собаку
Останні новини
Схожі новини