Апеляційний суд виправдав Стерненка за статтею про розбій і дав умовний термін

Апеляційний суд виправдав Стерненка за статтею про розбій і дав умовний термін

Одеський апеляційний суд скасував вирок за розбій у справі проти Сергія Стерненка й Руслана Демчука за обвинуваченням у викраденні й катуванні місцевого депутата Сергія Щербича навесні 2015 року, але Стерненко отримав умовний термін за статтею про зброю. 

Одеський апеляційний суд апеляційну скаргу Стерненка задовольнив частково, пише Українська Правда.

Суд ухвалив: скасувати вирок у частині за ст. 187 ККУ (розбій); за ст. 146 (викрадення) визнав винними, але покарання не застосовано, бо строки давності минули; за ст. 263 (зброя) Стерненка визнано винним, але 3 роки ув'язнення замінено на іспитовий строк в 1 рік.

Сам Стерненко, проти якого порушено декілька кримінальних справ, цю називає "справою про 300 гривень", а Щербича – "проросійським тітушкою". 

Стерненко і Демчук свою провину і розбійний напад заперечують. 

Читайте також: Депутати Луцькради не підтримали звернення до Зеленського у справі Стерненка

А за версією слідства, вони та інші не встановлені особи посадили Щербича в авто та відвезли в підвал, де били і мучили: стріляли над головою і здавлювали плоскогубцями палець на правій руці, спричинили черепно-мозкову травму і струс мозку.

Колегія Апеляційного суду у складі трьох суддів дійшла висновку про недоведеність обвинувачень щодо Стерненка та Демчука за ч..2 ст. 187 ККУ (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб або особою, яка раніше вчинила розбій) – щодо заволодіння 300 гривнями, за які обвинуваченим дали 7 років із конфіскацією. 

У цій частині вирок скасовано. 

Також суд визнав, що потерпілий Щербич змінював показання в судах першої та другої інстанцій щодо місця, часу та обставин злочину.

Апеляційний суд не скасував вирок за ч.2. ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу).

Відповідальність за ч. 1 ст. 263 ККУ (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї) апеляційний суд не скасував, але пом'якшив випробувальним терміном. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. 

Стерненко наполягав, що вилучений у нього стартовий шумовий пістолет не підпадає під статтю 263. Суд визнав, що внесена в цей пістолет втулка не порушує закон, але наявність у обвинуваченого бойового патрона створювала небезпеку, а три постріли, здійснених Стерненком, вказують на його небезпечність.

Читайте також: У Києві – масштабна акція «Стерненку – волю!». Офіс президента закидали фаєрами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 1 червня у Луцькому зоопарку влаштовують акцію – 50% знижки на дитячі квитки
Наступна новина У Луцьку помер ветеран АТО Андрій Омельчук
Останні новини
Схожі новини