Стрільба з гвинтівки: основні правила безпеки

Стрільба з гвинтівки: основні правила безпеки

Пневматика є відносно безпечною зброєю, проте це не означає, що з нею можна поводитися, ніби з іграшкою. Так, пневматичні гвинтівки можуть стати причиною травм, коли не дотримуватися елементарних правил безпеки. Тож якщо ви вже відшукали для себе бажану модель у магазині Ванклік, саме час дізнатися про рекомендації щодо використання.

5 основних правил безпечної стрільби з пневматики

Освоєння навичок стрільби потребує чималої витримки, а знання простих правил щодо безпеки дозволить усе робити з мінімальними ризиками для себе й близьких:

  • Попереджайте оточуючих — родичі й друзі, які можуть опинитися поруч, мають бути заздалегідь попереджені, що ви йдете тренуватися з рушницею. Це дозволить людям випадково не потрапити до радіусу дії пневматики під час пострілу.
  • За замовчуванням завжди вважайте зброю зарядженою — навіть якщо ви чітко запам’ятали, що гвинтівка не є зарядженою, в жодному разі не намагайтеся направити її на тварину чи людину.
  • Заборонено натискати на курок під час перезарядки — при цьому коли перезаряджаєте, пневматика має спрямовуватися вниз.
  • Проінспектуйте територію, де будете стріляти, — можливо, там знаходяться предмети, в які є ймовірність влучити. На місці стрільби не має бути того, що ви не хочете пошкодити.
  • Намагайтеся стояти максимально подалі від мішені — під час стрільби можливий рикошет, через що ви самі можете постраждати.

Як бачимо, безпечне використання пневматичної зброї буде здійснюватися лише за умови дотримання важливих рекомендацій.

Про що ще треба пам’ятати під час використання пневматики?

Безпека використання зброї залежить не лише від виконання інструкцій щодо стрільби, але й від своєчасного обслуговування. Неполагоджена чи несправна пневматика може бути небезпечною, тож у жодному разі не нехтуйте зверненням до спеціалістів.

Якщо ви є новачком, краще за все проходити навчання стрільбі під наглядом інструктора. Фахівець не просто буде гарантом безпечних умов, але й допоможе швидше освоїти зброю, вкаже на помилки тощо.

Кожна модель пневматики має свої особливості, які впливають на влучність й правила використання. Пам’ятайте, що навчання потребує тривалого часу. За кілька занять ви навряд чи навчитеся бездоганно стріляти, проте точно зможете засвоїти базові навички.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Батьки школярів самі обиратимуть форму навчання
Наступна новина У Волинській ОДЮСШ знову зміниться керівник
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні