«Стріляти важче, ніж з автомата»: як у Луцьку стрільбою з лука реабілітовують військових . ФОТО

«Стріляти важче, ніж з автомата»: як у Луцьку стрільбою з лука реабілітовують військових . ФОТО

Степан – один із нацгвардійців, які проходять реабілітацію в медичних закладах Луцька. Стрільба з лука сприяє фізичному та психологічному відновленню учасників бойових дій. За словами самих воїнів НГУ, бажання влучити в мішень викликає здоровий азарт, дозволяє побути в цьому позитивному моменті, забувши про всі проблеми.

Про це розповіли на сторінці Військової частини 1141 Національної гвардії України м. Луцьк у фейсбуці.

«Стріляти з лука важче, ніж з автомата, – каже нацгвардієць Степан. – Потрібна більша концентрація. Проте з цих занять виходиш із вільною головою, на позитиві».

Тренер-викладач клубу «Луцькі соколи» Олег Дучимінський у цьому спорті з дитинства. З осені минулого року одним із напрямків діяльності його клубу стали регулярні заняття з військовослужбовцями, яких направляють лікувальні заклади.

Стрільба з лука – далеко не проста вправа, але тим вона і цінна, пояснює він:

«Це складно-координаційний вид спорту. Треба одночасно контролювати багато м’язів: тримати стійку, утримувати в правильному положенні обидві руки, контролювати прицілювання і випуск стріли. До того ж тут працює дрібна моторика пальців. Тому мозок вмикається одночасно на дуже багато функцій».

За словами тренера, це особливо корисно для тих військовослужбовців, які отримали контузії, оскільки вправи стрільби з лука дозволяють відновлювати певні нейронні зв’язки.

«Ми це бачимо на конкретних прикладах, коли учасники бойових дій, які на першому занятті не могли навіть натягнути тятиву, згодом самі дивуються своїй вправності», – додає Олег Дучимінський.

У момент випуску стріли людина виплескує негативну енергію, переконаний він. А елементи змагання з присвоєнням медалей за точність залишають лише позитивні емоції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Горохівщині встановили хуліганів, які пошкодили майно Укрзалізниці на понад 20 тисяч гривень
Наступна новина «Щодня читаю останнє повідомлення», – мама полоненого лучанина, яка понад рік чекає сина. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини