Студенти створили унікальний макет Театрального майдану Луцька. ФОТО

Студенти створили унікальний макет Театрального майдану Луцька. ФОТО

Студенти Луцького національного технічного університету захистили комплексну випускну кваліфікаційну роботу, виготовивши для цього макет Театрального майдану міста Луцька.

Захист роботи відбувся 15 червня, повідомили в інформаційному відділі вишу.

Студентів групи БДН-42 Михайло Князєв, Анна Бліндер та Карина Мучак виконали прект на тему «Макет театрального майдану у місті Луцьку» під керівництвом доцента кафедри будівництва та цивільної інженерії Петра Біскупа.

Головою екзаменаційної комісії був завідувач сектору містобудування та архітектури Луцької РДА, головний архітектор Луцького району, член спілки архітекторів України Віктор Велк

Окрім того, на заході була присутня адміністрація ЗВО: ректор Петро Савчук, проректор з науково-педагогічної роботи Валентин Талах і декан факультету будівництва та дизайну Олександр Бондарський.

Як розповіли студенти, це завдання було виконане за пропозицією міської ради.

«Призначення макету на сьогодні потрібно для реклами, залучення фахівців та заохочення інвесторів. Більше того, головною перевагою його є те, що він надає можливість вести проектування в звичних для зовнішньої уяви об’ємних формах, а не в умовах плоских зображень», –додали здобувачі освіти.

Макет виконано у масштабуванні 1:250, загальна його вартість склала близько 25 тисяч гривень.

На ньому зображений центр міста Луцька: показані будинки, розташований комплекс кафедрального собору Святої Трійці, будинок культури, драмтеатр, центральний універмаг, готельний комплекс, дорога, дорожня розмітка, тротуарна частина, існуючий стан забудівель, озеленення, пам’ятки архітектури, освітлення, вивіски з магазинів тощо.

«Робота заслуговує уваги. Встановлено існуючий стан театральної площі, звертається увага на недоліки благоустрою. В загальному дуже цікавий проект. Якщо влада побачить цей макет, вона зможе реально оцінити стан речей, порівняти та прийняти певне рішення», – поділився враженнями головний архітектор Луцького району Віктор Велк.

Екзаменаційна комісія оцінила роботу на відмінно.

«Унікальна комплексна бакалаврська робота. Пишаюся нашими студентами та колегами!» – резюмував ректор Луцького НТУ Петро Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Андрій Разумовський розповів, чому будує таунхауси
Наступна новина Аварія у Луцьку: причіп втаранився у легковик із людьми. ФОТО
Останні новини
Схожі новини