Створення підприємства «Луцькі ринки» - це абсурд, - Богдан Шиба

Створення підприємства «Луцькі ринки» - це абсурд, - Богдан Шиба
Павільйон на Центральному ринку у Луцьку

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба (2006-2010 роки) називає створення комунального підприємства «Луцькі ринки» абсурдом і вважає, що невдовзі облспоживспілка повністю відсудить земельні ділянки, передані цьому підприємству.

Про це екс-очільник міста розповів «Першому».

Нагадаємо, минулого року у Луцьку створили комунальне підприємство «Луцькі ринки», яке мало б виступити посередником між підприємцями та міською радою. Підприємству передали у користування низку земельних ділянок – під Старим ринком, Варшавським, ринком «Шанс». Однак їхні попередні користувачі, в тому числі облспоживспілка, подали до суду. Кілька справ вони уже виграли.

Богдан Шиба вважає, що облспоживспілка не лише відсудить свої земельні ділянки, а й вимагатиме компенсації за той час, поки не користувалась ними, але податок сплачувала.

«Рішення міської ради про передачу землі «Луцьким ринкам» необгрунтовані юридично і тому не мають шансів в суді. Вони не відповідають вимогам Земельного кодексу –  є порядок розірвання існуючих договорів, звільнення земельних ділянок, передачі їх іншим особам, а тут просто вирішили і забрали», – зауважив він.

«Я не один рік піднімав питання про розірвання договорів з облспоживспілкою, але за умови, що підприємці створять асоціацію, щоб між ними і містом не було посередників, які на цьому добре заробляють», – додав Богдан Шиба.

З його слів, комунальні підприємства повинні надавати соціальні послуги, наприклад, транспортні або житлово-комунальні.

«А комунальне підприємство в галузі торгівлі – це абсурд. Основна мета торгівельного підприємства – прибуток, а воно при цьому живе за кошти бюджету. Це нецільове використання коштів, яке непередбачене Бюджетним кодексом. Мабуть, були політичні розрахунки, що зміниться влада і далі можна буде жити за «понятіями», а не чинним законодавством. Іншого пояснення тут не може бути», – наголосив екс-мер Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Справжня весна: якою буде погода у Луцьку 30 березня
Наступна новина Цієї неділі у Луцьку працюватиме ЦНАП
Останні новини
Схожі новини