Створено ідеальні ліки від грипу

Створено ідеальні ліки від грипу

Японська фармацевтична компанія Shionogi розробила препарат балоксавір-марбоксіл, одна доза якого виліковує від грипу за один день. Ефективність лікарського засобу, поки не з'явився на ринку, була доведена в ході клінічних випробувань, повідомляє Сегодня з посиланням на видання Science Alert.

Фахівці провели подвійне "сліпе" рандомізоване плацебо-контрольоване випробування CAPSTONE-1, в якому взяли участь 1436 осіб, хворих на грип. При такій системі не тільки хворі, але самі експериментатори під час випробувань не знають, в якій групі використовується той чи інший препарат.

Добровольців випадковим чином розподілили на три групи – в одній пацієнти одноразово брали 40-80 міліграмів балоксавір-марбоксіла, у другій люди лікувалися 75 міліграмами озельтамівіру впродовж п'яти днів, а в третій брали плацебо (контрольна група).

Результати показали, що кількість пацієнтів з грипом в першій групі значно зменшилася в порівнянні з другою. При цьому час, що витрачається на знищення вірусу в організмі, склав трохи більше 24 годин. При прийомі озельтамівіру знадобилося 72 години, а при плацебо – 96 годин. Крім того, лікування новим препаратом призвело до зниження ризику ускладнень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку подружжя купує хліб та роздає його пенсіонерам
Наступна новина Сонячне затемнення 15 лютого 2018 в Україні: що треба знати
Останні новини
Схожі новини