Субсидії українцям надаватимуться за кількістю осіб, які фактично проживають у помешканні

Субсидії українцям надаватимуться за кількістю осіб, які фактично проживають у помешканні

З 1 травня право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у помешканні осіб, збереглося.

Про це пише mind.ua.

Держава йде назустріч родинам, в яких прописані повнолітні діти, які вже багато років не проживають з батьками, і пропонує доходи тих, хто прописаний, але фактично не проживає у помешканні, не враховувати під час розрахунку розміру субсидії.

Так, при оформленні субсидії мешканець квартири в декларації про доходи в розділі «склад сім’ї» має вказати родичів, котрі зареєстровані, але не живуть з отримувачем субсидії.

Разом із Декларацією треба подати заяву з проханням розглянути на комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, а також надати документ, що підтверджує факт непроживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місці, довідка про навчання в іншому місці, про перебування на лікуванні тощо).

На підставі цієї заяви управління соціального захисту спрямовує в помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він у свою чергу складає акт обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Читайте також: Українців чекають субсидії по-новому: в Кабміні анонсували зміни


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд вніс зміни до перспективного плану Волинської області
Наступна новина На звалищі поблизу Дніпра знайшли десятки мішків з речами загиблих в АТО бійців
Останні новини
Схожі новини