Суд не зможе зупинити розпуск Ради після Указу Зеленського

Суд не зможе зупинити розпуск Ради після Указу Зеленського
Верховна Рада України. Фото ілюстративне

Наступного дня після оприлюднення Указу президента про розпуск Верховної Ради, жодне судове рішення не зможе зупинити процес, – заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

Про це вона розповіла у коментарі «Інтерфакс-Україна».

«Згідно з нормами чинного законодавства, якщо виборчий процес розпочався, то жодне з рішень судів не може зупинити його. Щойно буде оприлюднено указ (про розпуск парламенту – ред.), з наступного дня ми будемо вже у виборчому процесі», - наголосила вона.

Зазначимо, у понеділок, 20 травня, новообраний президент Володимир Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради України. Про це він заявив під час виступу в парламенті після того, як склав присягу народу України.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій після заяви "Народного фронту" про вихід із коаліції закликав депутатів розпочати консультації щодо створення нової коаліції у парламенті. Згідно із законодавством, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі, якщо вона не буде створена, президент має право оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори. Але розпуск парламенту заборонений за півроку до чергових виборів у Раду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Супрун заявила, що не піде у відставку
Наступна новина У Луцьку знову курсує маршрутка № 23. Нова схема руху
Останні новини
Схожі новини