Сумчанин намагався незаконно перевезти через «Ягодин» лісматеріали

Сумчанин намагався незаконно перевезти через «Ягодин» лісматеріали

На митному посту «Ягодин» спіймали підприємця із Сумщини, який хотів незаконно експортувати понад 30 кубометрів тополі та сосни. Віз він їх під виглядом фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів.

Про це повідомляє прес-служба Волинської митниці

Читайте також: Суб’єкти господарювання Волині спрямували до держбюджету майже 2 мільярда гривень податків

Водій фірми-перевізника у пункті пропуску подав до митного оформлення експортну декларацію та товаросупровідні документи на вантаж, які зазначали, що у причепі автомобіля переміщуються у Голландію майже 22 та майже 9 кубічних метрів фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів з тополі та сосни відповідно. Загалом – 8540 дощок загальною вартістю понад 108 тисяч грн.

 За інформуванням правоохоронців митники провели повний огляд цього товару. Фактично в транспортному засобі містились дошки листяних та хвойних порід без жодної обробки, без гребеня.

Такі лісоматеріали класифікуються за зовсім іншим кодом, ніж був заявлений в експортній декларації. Для вивезення їх з митної території України обов’язковим документом є Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Його підприємець не оформляв, оскільки з самого початку подав неправдиві відомості про свій товар, необхідні для визначення його коду.

Читайте також: Від сьогодні на «Ягодині» – ремонт

Такі дії, згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предмету правопорушення  з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з тополі та сосни тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті адміністративної справи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обвінчався голова громади на Волині. ФОТО
Наступна новина Розслідування щодо надання землі біля Світязя на контролі в Генпрокуратурі
Останні новини
Схожі новини