Супрун пояснила, при якій температурі треба викликати швидку

Супрун пояснила, при якій температурі треба викликати швидку
Існують чіткі правила, коли треба викликати швидку. Фото ілюстративне

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун повідомила, що є чіткі причини, коли швидка допомога має виїжджати на виклики, серед них – температура понад 40 градусів, біль в серці або проблема з диханням.

Коли є температура, спочатку подзвонити треба до свого сімейного лікаря. Про це Супрун заявила в інтерв'ю Радіо Свобода, передає УНН.

«Є дуже чіткі причини, чому викликати швидку, і коли швидка має виїжджати. Це коли є температура більше 40 градусів, або коли є біль в серці, або проблема дихання і так далі. Це, що було колись, що швидка надавала послуги первинної ланки, вже не буде продовжуватися. Швидка допомога має надавати екстрену медичну допомогу. Дуже правильно інколи диспетчері передають це на сімейних лікарів або на службу невідкладних станів. Але насправді треба перше подзвонити до свого сімейного лікаря, як це є температура», – зазначила Супрун.

«На 103 дзвонити, коли це є екстрений випадок і ви насправді не знаєте, чи можна почекати», – додала вона.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Московському патріархаті заявляють про «безчинства» у волинському селі
Наступна новина Священик віддав ключі від храму громаді, – голова РДА про ситуацію у волинському селі
Останні новини
Схожі новини