Священик віддав ключі від храму громаді, – голова РДА про ситуацію у волинському селі

Священик віддав ключі від храму громаді, – голова РДА про ситуацію у волинському селі
Священик віддав ключі від храму громаді в селі Нічогівка. Фото ілюстративне

Голова Маневивицької райдержадміністрації Андрій Линдюк розповів, що у селі Нічогівка священик Московського патріархату таки віддав ключі від храму релігійній громаді.

Про це він повідомив у Facebook.

Нагадаємо, як повідомляв речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський, у селі Нічогівка Маневицького району прихильники ПЦУ заблокували священика і вимагали віддати ключі від храму.

За словами Линдюка, майже 100 жителів громади прийшли ввечері 26 січня до храму і попросили «на жаль, колишнього священика, адже громада була не проти, щоб він разом з ними пішов в Українську канонічну церкву, щоб він віддав ключі від храму».

Священик же після телефонних консультацій, стверджує голова РДА, відразу відмовився це робити.

«Проте на цей момент аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів, і отець Тарасій погодився відчинити храм», – повідомив посадовець.

«На місці були працівники поліції. Порядок забезпечено. Хотілося б вірити, що більше таке повторюватись не буде. І надалі священики будуть з громадою, а не з керівниками РПЦ, які приймають рішення виключно з оглядкою на Кремль», – додав Андрій Линдюк.

Нагадаємо, у селі Нічогівка Маневицького району на зборах громади 20 січня вирішили, що їхня парафія переходить від УПЦ МП до Православної церкви України. Зі 106 людей, присутніх на зборах, за перехід проголосувала 101 людина.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Супрун пояснила, при якій температурі треба викликати швидку
Наступна новина Турецький «Галатасарай» планує підписати футболіста з Волині, – ЗМІ
Останні новини
Схожі новини