Світла немає, тепла - теж: на Волині громада церкви УПЦ МП молиться у хаті. ФОТО

Світла немає, тепла - теж: на Волині громада церкви УПЦ МП молиться у хаті. ФОТО
Приміщення, де тепер проводять богослужіння

У селі Нічогівка Маневицького району священик УПЦ МП Тарас Берник разом із прихожанами храму, які не захотіли перейти в нову церкву, моляться у старій хатинці.

У приміщенні, де проводиться богослужіння, немає світла і тепла, – розповів речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський на своїй сторінці у Фейсбуці.

«У селі Нічогівка досі оговтуються від подій тижня, який минув. Конфлікт, який стався минулої суботи, ввів непоправні корективи в життя мешканців села, розділивши їх на два табори. Настоятель громади священик Тарасій Берник з групою віруючих людей не захотіли йти в «нову церкву». Як наслідок, опинились на вулиці, не маючи можливості молитись у місцевому Свято-Миколаївському храмі, який тривалий час об'єднував усіх в селі», – зазначив Олег Точинський.

«Ті, хто забажав перейти до ПЦУ, не знайшли в собі сил піти на компроміс зі своїми односельцями –  вірянами УПЦ. Відтак, отець Тарасій разом зі своєю паствою тепер молиться в хатинці, яку пожертвували йому прихожани. Світла немає. Тепла теж. Однак це не зупиняє батюшку і тих, хто з ним залишився. Вони продовжують молитись Богу, залишаючись вірними своїй Церкві, не зважаючи ні на що. Константинополь, дивись!», – розповів речник.

Нагадаємо, 20 січня повідомили про те, що громада храму у селі Нічогівка вирішила перейти до нової церкви. 

Зазначимо, у Волинській єпархії УПЦ МП стверджували, що у селі Нічогівка Маневицького району прихильники ПЦУ заблокували їхнього священика і вимагали віддати ключі від храму.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 4 лютого
Наступна новина На волинському кордоні затримали контрабанду з Росії на два мільйони гривень. ФОТО. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини