Священику, який стріляв по людях у Жидичині, загрожує до п'яти років ув'язнення

Священику, який стріляв по людях у Жидичині, загрожує до п'яти років ув'язнення
Протоієрей Володимир Гелета. Фото Олександра Дмитрука

Священику Володимирові Гелеті, який у Жидичині Ківерцівського району стріляв із рушниці у бік односельців, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.

Як повідомили у секторі комунікації обласної поліції, слідчі Ківерцівського відділу за фактом погрози вбивством, вчиненої з мотивів релігійної нетерпимості, відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 129 Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.

Правоохоронці повідомили, що 23 лютого близько четвертої години ранку на лінію служби «102» надійшло повідомлення про те, що в селі Жидичин Ківерцівського району один із місцевих жителів здійснив декілька пострілів, ймовірно, із рушниці в сторону односельців.

Поліцейські з’ясували, що у ніч на суботу, 23 лютого, 52-річний житель села Жидичин, на території місцевого Свято-Миколаївського храму, на ґрунті релігійної нетерпимості, висловлюючи погрозу вбивством особам, які там перебували, здійснив чотири постріли з мисливської рушниці. Ніхто з людей не постраждав.

Поліцейські вилучили в громадянина за місцем його проживання зареєстровану мисливську рушницю, яка належить його 34-річному сину.

Також зі стіни храму вилучили свинцеві дробини від рушничного пострілу.

Все це направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. 

Правоохоронці проводять досудове розслідування, в ході якого мають намір встановити всі обставини цього правопорушення.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 23 лютого у селі Жидичин Ківерцівського району місцевий священик УПЦ МП, протоієрей Володимир Гелета стріляв з рушниці по активістах, які організували цілодобове чергування біля храму. При цьому він вигукував: «Пацани, стріляю наповал!».

Начальник волинської поліції Петро Шпига зазначив, що священику імовірно призначать психіатричну експертизу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перехід у ПЦУ монастиря в Низкиничах: одні збори – у храмі, інші – у школі. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Волинські поліцейські захотіли, щоб їхній храм перейшов у ПЦУ. ФОТО
Останні новини
Схожі новини