«Табуйовані жінки»: рятувальники підготували словник фемінітивів

«Табуйовані жінки»: рятувальники підготували словник фемінітивів

Рятувальники підготували словник фемінітивів для власної прес-служби.

Cловник підготували в рамках Проекту «Посилення здатності жіночих громадських організацій проводити адвокацію та лобіювання включення антидискримінаційного підходу у реформу сектору безпеки».

Реалізує його Громадська організація «Інформаційно-консультативний жіночий центр» за підтримки Фонду Підзвітності Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів. Найближчим часом він буде розповсюджений на територіальних підрозділах Служби.

Адже ще з радянських часів українські жінки не мали права працювати в цілих галузях економіки. Серед «табуйованих» для жінок сфер виробництва були металургійна, гірнича та харчова галузі, транспорт, зв’язок, сільське господарство тощо. Значні обмеження для жінок були встановлені у військовій службі, правоохоронній діяльності.

А на сьогодні виник запит, є потреба часу – чітко артикулювати жінок у всіх суспільних процесах. Водночас, рятувальниця, пожежна, та десятки інших професій, котрі раніше вважалися традиційно чоловічими – поступово опановуються жінками та стають нормою нашого життя. Й активне застосування прес-офіцерам та прес-офіцерками ДСНС фемінітивів торуватиме шлях для більш системних змін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку «Циганку Азу» запивали коньяком і заїдали ковбасою, сиром та помідорами
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 24 вересня
Останні новини
Схожі новини