Театр «Гармидер» говоритиме про важливе та наболіле в Польщі

Театр «Гармидер» говоритиме про важливе та наболіле в Польщі

У рамках проекту «Спільномова» у Варшаві відбудуться благодійні покази вистав створених із підлітками та дорослими акторами в укритті у Луцьку, під час війни.

22 квітня о 18:00 театр «Гармидер» покаже поетичний перформанс «жінки. війна. вірші», режисерка: Руслана Порицька. В основі вистави — чесна, красива і болюча поезія. У ній — жіночий погляд на війну, жіноче відчуття війни, жіноча пам'ять у цій війні... Шестеро акторок спробували відчути: які вони, як артикулюються, як звучать, як виражаються в тілі.

Потужні вірші українських авторок: Ольги Ольхової, Гаськи Шиян, Наталки Шепель, Ірини Шувалової, Катерини Калитко — це можливість чесно говорити, щоб звільнятися від того, що несамовито болить,  привід безкінечно повторювати, щоб не забути, привід побути разом. 

Показ відбудеться у «Dom Kultury Stokłosy», за адресою: ul. Lachmana 5, Warszawa.

23 квітня о 18:00 виставу для підлітків та дорослих «Пригоди короля Мацюся»  покажуть студійці театру — вихованці театральної майстерні «ДогориДриґом». Вистава створена під час війни в просторі «Культурне УКРИТТЯ», за мотивами роману Януша Корчака «Пригоди короля Мацюся». Режисерка: Руслана Порицька.

«Трон посів малий Мацюсь, який не вміє ні писати, ні рахувати. Аж раптом його  країні оголошено війну. Тут і розпочинаються недитячі пригоди». Разом із героями Януша Корчака глядачі зможуть поміркувати про взаємини з дітьми, про їх дорослішання під час війни та одкровення на шляху становлення. 

Показ відбудеться у «Dom literatury», за адресою: Krakowskie przedmieście 87/89, Warszawa.

За запрошення та організацію театр «Гармидер» вдячний соціальній мережі про книги «LitCom», за підтримку — Товариству письменників Польщі, «Dom Kultury Stokłosy», Генеральному Консульству Республіки Польща в Луцьку.

Вхід на обидві події — вільний!

Фото Сергія Матвійчука і Людмили Герасимюк.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У майже 100 Клієнтських просторах 104.ua відкрилися фотовиставки, присвячені «Року незламності»
Наступна новина Війна забрала життя захисника з Луцького району
Останні новини
Схожі новини