Техніка «Волинської фондової компанії» служить нам уже понад 10 років, – аграрії Дніпропетровщини

Техніка «Волинської фондової компанії» служить нам уже понад 10 років, – аграрії Дніпропетровщини

Для керівників агропідприємства ТОВ «Лан», що у селі Новов’язівське Юр’ївського району Дніпропетровської області, ефективна робота на землі – правило, з яким «ланівці» йдуть нога в ногу вже майже двадцять років. Переконатися у цьому журналісти «АгроЕліти» мали змогу на власні очі, під час екскурсії виробничими потужностями підприємства, яку провели директор компанії Сергій Маловик і головний інженер В’ячеслав Махиня.

Про це пише Андрій Мороз.

Потужний парк сучасної сільськогосподарської техніки від світових брендів, якісний посівмат і супутні засоби захисту рослин, інновації, а головне – кропітка й уважна робота майже півтори сотні робітників на землі – те, чим по праву можуть пишатися керівники «Лану». Попри те,  в розмові з кореспондентом про досягнення свого колективу Сергій Володимирович говорив стримано, мовляв, «як і всі, працюємо, стараємося не стояти на місці та розвиватися».

– Наше товариство засновано на початку 2000 року, тобто сільськогосподарською діяльністю займаємося вже майже двадцять років, – каже про роки роботи  у сільському господарстві пан Сергій. – В обробітку маємо шість тисяч гектарів землі. Вирощуємо кукурудзу, соняшник, ячмінь, пшеницю, горох, сорго.  На підприємстві працює приблизно 150 постійних робітників, а в сезон, впродовж збирання врожаю, ця цифра є ще більшою. Ми працюємо як у галузі рослинництва, так й у тваринництві, зокрема, розвиваємо сферу свинарства, але ключовий напрям діяльності все ж таки рослинництво – робота зі зерновою групою культур.

– У рослинництві вбачаєте більші перспективи?

– Я би не сказав. Раніше у нас на рівні з рослинництвом було потужно представлено і свинарство, але у зв’язку з певними економічними та ціновими коливаннями, африканською чумою, яка декілька років поширювалася в Україні, змушені були дещо скоротити потужності свинарства. Незважаючи на це, у нас працює одна свиноферма, де утримуємо приблизно п’ять тисяч голів свиней. Додатково займаємося також птахівництвом, зокрема утримуємо курей, гусей і страусів. Більше уваги тепер приділяємо рослинництву. Зокрема, інвестуємо у зрошувальні системи на своїх полях. Минулого року зробили зрошування на 507 гектарах земель, а цього року додаємо ще 120 гектарів. Сьогодні серйозно працюємо у цьому напрямі.

– У вас досить солідний парк техніки. Надаєте перевагу техніці зі світовим ім’ям чи все ж довіряєте українським виробникам?

– Вітчизняна техніка у нас є, але вона «доживає» своє. Тепер співпрацюємо з «Волинською Фондовою Компанією», більше довіряємо іноземним брендам – розкидачі мінеральних добрив та вапна Unia RCW, прес Unia Z-511, зерносушарка Agrex PRT і причіпний розливач рідких добрив MEPROZET PN. Деякі з цих агрегатів у нас «на службі» вже понад десять років, – розповів директор підприємства Сергій Маловик.

Довідково

Розкидачі Unia RCW – це економічне та ефективне внесення мінеральних добрив та вапна. Великий вибір бункерів від 3000 л до 10000 л дозволяє оптимально підібрати вантажопідйомність і для середніх господарств, і для великих агропромислових підприємств і фірм, які надають послуги. Напільний пасовий транспортер всередині причіпних розкидачів шириною 80 см дозволяє точно та рівномірно подавати добрива (також вологі) на механізм, який розкидає, не пошкоджуючи гранули, що дуже важливо.

Підтверджуючи слова Сергія Володимировича, головний інженер «Лану» В’ячеслав Махиня детально розповів і показав гостям, що і як із техніки, яку закупили, зарекомендувало себе у роботі.

«Ми є постійними клієнтами ВФК. Останнє, що брали у цієї компанії – 8-кубовий і 12-кубовий розкидачі мінеральнихдобрив та вапна Unia RCW. Техніку Unia закупили навесні минулого року. За допомогою цього розкидача другий рік поспіль вносимо добрива, підживлюємо пшеницю. Минулого року також працювали ними, проводячи оранку та культивацію. Обидва розкидачі відпрацювали вже приблизно по десять тисяч гектарів кожен.

А вже цього року ми встигли двічі підживити ріпак, внесли добрива під культивацію, підживили й пшеницю. Загалом техніка Unia відпрацювала на майже двадцяти тисячах гектарів. Нарікань не маємо, добре працює.

Прес Unia Z-511 від ВФК у нас вже 5 років, і за весь цей час зауважень щодо його роботи не було, прес хороший. Хотілося б найближчим часом «озброїтися» потужнішим насосом, можливо, ВФК і в цьому питанні піде нам назустріч, і зробить знижечку, як постійним клієнтам (посміхається – ред.).

Також у ВФК ми придбали бочку – причіпний розливач рідких добрив MEPROZET PN, яка у нас в роботі вже майже десять років. Після нас цей розливач масово почали скуповувати й усі наші сусіди в районі, а це три фермерських господарства. Бочку використовуємо, в основному, проводячи оранку та дискування. Також ми активно використовуємо її у селі, допомагаємо і школі, і дитсадочку, чистимо каналізацію. Допомагаємо і пайовикам, і просто жителям села, кому потрібно. За допомогою цього агрегату підживлювали пшеницю рідким добривом, проводили певні експерименти: півполя обприскували, а половину – ні, – різниця, звісно, відчутна. Власне тому зараз суттєву увагу приділяємо зрошувальним системам, адже херсонські кліматичні умови вже поступово підходять і до нашого регіону. Дощів у нас тут також вкрай мало. Дніпропетровщина поступово перетворюється на зону ризикованого землеробства, з кожним роком температури все вищі й вищі. Тому на поливі у нас вже ріпак, соняшник, кукурудза, пшениця та ячмінь.

Із продукції, яку пропонує ВФК, маємо також і зерносушарку Agrex PRT. Ми брали стаціонарну, на дизелі, але з часом трішки її переробили. Власними силами зварили пічку й грубу. Тепер топимо відходами із соняшника, пшениці та іншими рослинними рештками. За її допомогою цього сезону висушили кукурудзу. У нас було 500 гектарів під цією культурою. Все встигли висушити своїми силами та сховати на склад, а це найголовніше, адже в нашій роботі головне все робити правильно та вчасно».

Довідково

Волинська Фондова Компанія є однією із провідних компаній на ринку сільськогосподарської техніки в Україні. Компанія постачає техніку та обладнання для сільського господарства, а також запасні частини від виробників різних країн світу. Вона є представником відомих у світі брендів: Unia, Massey Ferguson, Kuhn, Agrisem, Meprozet, Agrex, Dominoni та інші.

На сьогодні сферу діяльності підприємства умовно можна розділити на три напрями: продаж імпортної сільгосптехніки; гарантійний сервіс та післягарантійне обслуговування; продаж запасних частин. Реалізація сільгосптехніки та запасних частин є основою фінансової діяльності ВФК.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 27 березня. ФОТО
Наступна новина «Ми перестали цікавити глядачів», – Дмитро Мельничук про драмтеатр
Останні новини
Схожі новини