Телевізор у спальні: чи потрібен і як розміщувати

Телевізор у спальні: чи потрібен і як розміщувати

Сьогодні в багатьох будинках телевізори стоять одразу в декількох кімнатах. Найчастіше плазмові екрани встановлюють на кухні, у гостьовій і в спальні. Але чи дійсно прилад потрібен у приміщенні для відпочинку та де його краще розмістити – читайте далі.

Чи потрібен телевізор у спальні

Для когось він тут зайвий. Для інших це один із варіантів відпочинку – переглядати улюблені фільми та серіали, лежачи в ліжку. Присутність телевізора в кімнаті для сну – рішення суто індивідуальне. Якщо ваш сон порушується через перегляд передач до пізньої ночі, звісно, краще відмовитись від цієї ідеї на користь свого здоров’я. Але якщо, навпаки, ви відчуваєте себе більш розслабленим, засинаючи під рівномірний шум від ТВ – сміливо купляйте пристрій. 

Як вибирати телевізор для спальні

Враховуйте не тільки зовнішній вигляд приладу та його вартість, але й певні технічні особливості.

Діагональ

У магазинах електроніки представлений широкий асортимент плазмових екранів. Однак не всі вони підходять для кімнати відпочинку. Телевізори з великим екраном здатні зробити із спальні справжній кінотеатр. Але вони потребують багато місця для встановлення та підходять тільки для просторих приміщень.

Мешканцям квартир у старих будинках, спальні в яких мають невелику площу, зазвичай достатньо моделей з діагоналлю 32-43 дюймів. Замовляючи телевізори в Алло, не слід забувати, що відстань від екрану до очей глядачів має хоча б у 4 рази перевищувати діагональ приладу.

Функції та можливості сучасних приладів

Сьогодні найбільш затребуваними є телевізори з таким функціоналом:

  • Інтегрована в ТВ-приймач операційна система Smart TV, що забезпечує вихід у Всесвітню павутину. Вона відкриває користувачам доступ до сервісів YouTube, Amazon, Netflix, до ігрового та спортивного контенту.
  • Преміальні моделі ТБ можуть похвалитися підтримкою технологій NFC, WiDi, MHL, DLNA, Miracast, завдяки яким відбувається обмін даними.

Тим, хто любить переглядати в спальні записані на флешки або DVD-диски фото, відео, грати в ігри, слід вибирати моделі з великою кількістю USB та HDMI-роз'ємів.

Де місце телевізору в спальні

Розмістити прилад у кімнаті для відпочинку можна практично будь-де.

На тумбі

Найпростіший спосіб встановлення плазми через відсутність потреби у монтажі кріплення. Серед недоліків – потреба знайти місце для тумби, що іноді складно у малогабаритних кімнатах. Також не дуже зручно, що висота розташування екрану залежить від висоти меблів.

На стіні

Чудове рішення для невеликих спалень. Висота розміщення підбирається залежно від особливостей кімнати, розташування меблів, особистих переваг. Не рекомендується встановлення телевізора над дверима. Високо розміщений екран робить незручним перегляд улюблених кінокартин.

У ніші в стіні

Такий варіант дозволяє зберегти корисний простір у приміщенні, позбавляє необхідності купувати спеціальну тумбу, полицю. Незручність – потреба зробити саму нішу.

Незалежно способу встановлення, головне – аби вам не доводилося приймати нездорові пози для перегляду (дивитись убік чи сильно уверх/вниз). Так замість відпочинку ви отримаєте біль у шиї та голові.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрили виставку, яка доступна для людей із вадами зору
Наступна новина У Луцьку студенти «Університету третього віку» розпочали навчання
Останні новини
Схожі новини