Тепер потрапити до України стало складніше. Як змінилися правила в'їзду

Тепер потрапити до України стало складніше. Як змінилися правила в'їзду
Фото ілюстративне

5 серпня почали діяти зміни щодо правил перетину державного кордону на сході України та адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомляє УНІАН.

Тепер іноземцям та особам без громадянства, за винятком окремих категорій, як і раніше, під час в’їзду до України потрібно мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування від COVID-19, який діє на весь термін перебування в Україні, а також негативний результат ПЛР або експрес-тестування COVID-19, проведене не більш ніж за 72 години до перетину кордону, або документ, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених.

Особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Це стосується як громадян України, так і іноземців. Серед винятків: 

  • особи, які не досягли 18 років,
  • громадяни України, які виїхали за кордон до 4 серпня 2021 року,
  • члени офіційних делегацій іноземних держав,
  • співробітників міжнародних організацій.

Також іноземцям та особам без громадянства, які підлягають самоізоляції, потрібно буде встановити мобільний додаток «Вдома». 

Крім цього, самоізоляція передбачена і для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м.Севастополя. Вона не стосується осіб, які не досягли 18 років, працівників представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні та ін.

Самоізоляція не треба буде у разі отримання негативного результату тестування COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведять після перетину кордону. Проте, це не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їхній території понад сім днів протягом останніх 14 днів.

Термін самоізоляції становить 10 днів і починається через 72 години з моменту перетину.

Ця норма не стосується осіб, які прибули з Росії чи Індії та перебували на їхній території понад сім днів протягом останніх 14 днів. Для них самоізоляція триватиме 14 днів і почнеться від моменту перетину кордону.

Читати також: Через «Ягодин» хотіли нелегально вивезти псалтир 1895 року


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер колишній прем'єр-міністр України
Наступна новина Грози та град: в Україні оголосили штормове попередження
Останні новини
Схожі новини