Тільки один з десяти українців задоволений роботою уряду і парламенту. Опитування

Тільки один з десяти українців задоволений роботою уряду і парламенту. Опитування

У середині липня 2020 року роботою Верховної Ради задоволені 10% українців, натомість незадоволені – 80%. Про діяльність уряду відгукуються позитивно 9% респондентів, негативно – 77%.

Про рівень довіри до політиків та інституцій в Україні у липні 2020 року свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", – пише «24 канал».

Наскільки задоволені українці діяльністю політичних інституцій

  • діяльністю Володимира Зеленського задоволені 36%, а 56% – не задоволені;
  • роботою голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 24%, і 55% – не задоволені;
  • роботу прем'єр-міністра Дениса Шмигаля схвалюють 12% опитаних, чверть не можуть оцінити його діяльність, і 62% – схвалюють.

Рівень довіри до президента

Рейтинг довіри серед політиків очолює Володимир Зеленський. Йому довіряють 41% респондентів, не довіряють – 53%. Однак рівень підтримки чинного президента поступово знижується.

Оцінка напрямку руху України

У середині липня 19% респондентів вважають, що загалом справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 68%  – у неправильному.

Понад 60% вважають, що економічне становище в Україні погіршилося за останні пів року. Ще 25% вважають, що воно не змінилося. Лише 8% відзначили поліпшення.

Причину можливої економічної кризи більшість опитаних (57%) бачать у некомпетентності влади. Ще чверть вважає, що причина економічного занепаду – коронавірус.

Довідка: Опитування проводилося 15 – 20 липня 2020 року серед 2 000 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією територій. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Бог не допустив». Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку
Наступна новина Два показники не дозволяють послабити карантин на Волині, - дані МОЗ
Останні новини
Схожі новини