Опитування про другий тур виборів. Зеленський і Порошенко могли б набрати однакову кількість голосів

Опитування про другий тур виборів. Зеленський і Порошенко могли б набрати однакову кількість голосів

Якби вибори президента України відбулися найближчим часом, у першому турі найбільшу кількість голосів набрав би Володимир Зеленський. У разі виходу його в другий тур із Петром Порошенком, обидва кандидати мали б однакову кількість голосів.

Про таке свідчать результати опитування соціологічної служби «Центр Разумкова» та фонду «Демократичні ініціативи», пише Громадське.

Найбільше голосів у першому турі отримав би чинний президент Володимир Зеленський — 17,5% усіх опитаних або 24% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

За Петра Порошенка мають намір проголосувати 11% і 16% опитаних відповідно, за Юлію Тимошенко — 8% і 10%, за Юрія Бойка — відповідно 7,5% і 9% та за Дмитра Разумкова — 7% і 9% відповідно,

Читайте також: До Ради проходять 7 партій, ще дві на межі. Свіжі рейтинги

У разі виходу в другий тур Зеленського і Порошенка, обидва кандидати отримали б по 23% голосів усіх респондентів або по 50% голосів тих, хто візьме участь у виборах і визначився з кандидатом.

У порівнянні з результатами аналогічного опитування за липень-серпень 2021 року, частка голосів за Зеленського знизилася з 28% до 23% серед усіх опитаних. Натомість частка тих, хто готовий голосувати за Порошенка, зросла з 17% до 23%.

Інші варіанти другого туру

Якби до другого туру вийшли Зеленський і Тимошенко, за чинного президента проголосували б 24% усіх опитаних або 53,5% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, а за Тимошенко — 22% і 46,5% відповідно. 

У разі виходу до другого туру Зеленського та Бойка, перший отримав би 26% усіх опитаних або 63% тих, хто візьме участь у виборах і визначився з кандидатом. Натомість за Бойка проголосували б 17% і 37% відповідно.

Якщо ж до другого туру вийшли б Зеленський та Разумков, за Зеленського проголосували б 22% усіх опитаних або 44% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме. Натомість за Разумкова — 30% і 56% відповідно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 16 000 заявок виконали аварійники «Волиньгазу» з початку року
Наступна новина Шмигаль заявив, що тотальних локдаунів більше не буде
Останні новини
Схожі новини