«ТНТ» та «Россия 24». У готелі на Львівщині транслювали російські канали

«ТНТ» та «Россия 24». У готелі на Львівщині транслювали російські канали
Фото ілюстративне з відкритих джерел

У готелі «Вілла Алеся» у смт Східниця, що на Львівщині, транслювали російські канали. 

Про це повідомила Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

«Національна рада зафіксувала факт ретрансляції російських програм у готелі «Вілла Алеся» у смт Східниці Львівської області та разом із правоохоронними органами провела роз’яснювальну співбесіду з представниками адміністрації цього закладу», – йдеться у повідомленні. 

Скаргу на готель Нацрада отримала від відвідувача готелю «Вілла Алеся». Зокрема, він повідомив, що у громадському закладі транслюють телепрограми «НТВ МИР», «ТНТ», «Россия 24» і «РТР Планета», щодо яких встановлено обмеження для розповсюдження на території України.

5 липня цього року працівник Національної ради України у Львівській області разом з працівниками Національної поліції України відвідали готель і промоніторили програми в готельному номері.

«Серед телеканалів, які мали змогу переглядати відвідувачі готелю, були російські «НТВ МИР» і «ТНТ», а також низка інших програм, які не внесені до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України», – йдеться у повідомленні.

Так, керівництву закладу пояснили, що показ російських пропагандистських телеканалів є неприпустимим, бо «не лише ображає громадян країни, в якій Росія веде жорстоку війну, а й порушує вимоги чинного українського законодавства». Після цього ретрансляцію цих програм викнули.

Працівниця готелю Людмила пояснила у коментарі «ZAXID.NET», що працівники не мали часу вимкнути російські канали. За її словами, зараз ці телеканали вже недоступні.

«Це непорозуміння. У той час, коли почалася війна, до нас їхало багато людей і ми не встигли це перепрошити. Зараз вже все гаразд і все спокійно», – сказала Людмила.

Нагадаємо, раніше суд призначив умовне покарання волинянці за спробу створити філію російського фонду.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вони - моя сила». Волинянка з двома синами служить у Нацгвардії
Наступна новина У Луцьку попрощалися з художником, який загинув на війні
Останні новини
Схожі новини