ТОП-10 поширених запитань про туристичний страховий поліс

ТОП-10 поширених запитань про туристичний страховий поліс

У розпал відпускного періоду у багатьох виникають питання про туристичне страхування. Ми зібрали найчастіші з тих, які отримуємо від наших клієнтів, і відповіді на них.

1. Чи обов'язкова наявність туристичного страхового полісу?

Все залежить від країни, в яку ви зібралися. У Візовому кодексі ЄС є обов'язкова вимога — наявність страхового полісу у туриста. Але для власників біометричних паспортів дана вимога є не обов'язковою. І в цьому випадку потрібно вирішувати самостійно, купувати страховий поліс чи ні.

Для прикладу наведемо цифри. День перебування в лікарні Європи обходиться в середньому € 800, операція — від € 10 000, доставка вертольотом санавіації до найближчої медустанови — близько € 3 000. Якщо поліс є, рахунки оплачує страхова компанія в рамках обумовленого ліміту. Якщо немає, пацієнт всі мед послуги і ліки оплачує самостійно.

2. Скільки коштує туристичний поліс?

Базовий поліс на 10 днів подорожі із покриттям у €30 000 від АХА обійдеться клієнтові близько € 6,5 або від € 9,5 с покриттям € 50 000.

За посиланням можна вирахувати вартість і придбати поліс онлайн: https://axa-ukraine.com/webshop/travel-insurance-online

3. Що покриває базовий страховий поліс?

•         Невідкладну медичну допомогу (амбулаторну чи стаціонарну).

•         Транспортування до найближчого медичного закладу.

•         Медичну евакуацію — доставку застрахованого до медичного закладу в рідній країні, якщо це доцільно.

•         Репатріацію тіла у випадку смерті застрахованого.

•         Придбання ліків, призначених лікарем.

•         Невідкладну стоматологічну допомогу у рамках ліміту.

•         Оплату витрат на зв'язок (мається на увазі передача термінових повідомлень, пов'язаних зі страховим випадком).

4. Що не покриває базовий страховий поліс?

•         Лікування травм, отриманих в результаті форс-мажорних обставинах: у ході воєнних конфліктів, громадських заворушень, революцій або терактів, а також під час перебування в країнах, відвідування яких не рекомендовано МВС України.

•         Лікування захворювань, що виникли до укладення договору, якщо інше не погоджено зі страховиком.

•         Лікування захворювань і травм, що стали наслідком дій, пов'язаних із невиправданим ризиком для життя і здоров'я, виконанням фізичної роботи за наймом (якщо страховий поліс оформлений не з цією метою), заняттям професійним спортом або участі в змаганнях.

•         Медичні товари та ліки для оздоровлення і профілактики: вакцини, вітаміни, профілактичний огляд, санаторно-курортне лікування тощо.

•         Лікування травм, які застрахований отримав у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

•         Косметичні та пластичні операції.

•         Стоматологічні послуги (крім екстреного лікування).

•         Пологи.

5. Чи покриває страховий поліс затримку рейсу / затримку багажу?

Серед продуктів тревел страхування у СК «АХА Страхування» можна вибрати розширені поліси страхування. Такі поліси покривають затримку рейсу / багажу. За кожну повну годину затримки рейсу / багажу понад 4 години компенсується € 10, але не більше ніж € 100 за одну поїздку.

6. Який поліс краще придбати електронний або паперовий? Електронний поліс обов'язково роздруковувати?

Обидва поліса підходять для отримання допомоги. При цьому досить зберегти на свій смартфон PDF файл страхового поліса і при необхідності його пред'явити. Також в полісі вказані номери телефонів асистансу та номер самого поліса, які будуть потрібні в разі настання страхового випадку.

7. Чи можна оформити туристичну страховку перебуваючи вже в іншій країні?

На жаль, так зробити неможливо. Головна умова для активації туристичного поліса — це виїзд за кордон України.

8. Що робити, якщо наступив страховий випадок?

Звернутися до асистуючої компанії. Контакти вказані в полісі страхування, тому поліс необхідно тримати при собі. При спілкуванні з оператором необхідно вказати свої П.І.Б., номер контактного телефону, адресу місця знаходження, назву страхової компанії, № договору страхування, термін його дії, описати проблему і характер необхідної допомоги. Асистуюча компанія реєструє страхову подія і організовує надання медичної допомоги тих медичних закладів, які знаходяться в місці перебування клієнта. Після надання медичної допомоги застрахованому, асистуюча компанія здійснює оплату послуг медичного закладу.

9. Які документи необхідні для отримання відшкодування по страховому випадку?

Під час консультації або огляду лікаря обов'язково надайте йому оригінал страхового полісу. У свою чергу, від лікаря потрібно отримати копію медичного висновку і рецепти на ліки. А якщо у вашій ситуації довелося частково оплатити медикаменти або лікування, то обов'язково зберігайте всі чеки і документи. Ми компенсуємо ці витрати після вашого повернення в Україну.

10. Чи існує туристична страховка для вагітних?

Програми  страхування «Оптимальна» та «Преміальна» від СК «АХА Страхування» включає в себе невідкладну гінекологічну допомогу до 7 місяця вагітності.

Насолоджуйтесь відпочинком та приємними подорожами, а від незручностей застрахує АХА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Онкохворого лучанина під час переливання крові заразили гепатитом
Наступна новина «Через ваш мораторій ми лишимось без роботи»: волинські лісівники висловили своє обурення радикалам
Останні новини
Схожі новини