ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

ТОП-10 найбільш популярних інтернет-видань Волині

З приходом весни у медіа-середовищі Волині відчулось неабияке пожвавлення. Зокрема, у рейтингу найбільш популярних інтернет-видань регіону відбулись певні зміни.

Перший продовжує аналізувати рейтинги сайтів з «волинською» пропискою на основі відкритих даних сайту «Bigmir)net». Зокрема, у розділі «Рейтинг по групі ЗМІ та періодика» за останній тиждень вдалось зібрати дані та визначити ТОП-10 найбільш читабельних сайтів Волині, виключивши з рейтингу решту популярних всеукраїнських видань (ТСН, Сегодня, 24 канал, Цензор.net, і т.д.). Інформація збиралась протягом останніх 7 днів тижня, з врахуванням не лише щоденних хостів у робочі дні, а й у вихідні.

Так, на Волині діє півтора десятка сайтів, які позиціонують себе як інформаційні видання. Окремі з них є повноцінними ЗМІ, або ж зареєстровані, як інформаційне агентство. Тим не менше, як показують результати моніторингу відвідуваності – деякі сайти користуються непоганою популярністю у інтернет-читачів і створюють неабияку конкуренцію «рейтинговим ЗМІ».

Варто відзначити, що за останній тиждень активність інтернет-відвідувачів дещо зросла, у порівнянні з попередніми даними рейтингу. Про це, зокрема, свідчать дані статистики сайту «Bigmir)net». Таким чином, за кількістю середніх регіональних хостів (ІР-адреса мережі, яка видається провайдером або регіональним інтернет-реєстратором) ми визначили ТОП-10 волинських видань, які щодня виходять на першу сторінку рейтингу «Bigmir)net» по області. А себто – є найбільш популярними серед волинських інтернет-користувачів.

Отож, цього тижня за регіональними хостами (середня щоденна кількість відвідувачів з регіону), абсолютним лідером рейтингу лишається ІА «Волинські Новини» (4448), а друге місце другий тиждень поспіль посідає видання Волинь24 (3934), посунувши ВолиньPost (3645) на третю сходинку.

Четверту позицію в рейтингу займає мережа сайтів Район.in.ua (3227), а п’яту - Перший канал соціальних новин (1897), який закриває п’ятірку лідерів рейтингу регіональних інтернет-видань.

У другій п’ятірці ротації більш відчутні. Зокрема, видання Під прицілом (1552) посіло шосте місце в рейтингу, а Буг (1292) – сьоме. Помінялись позиціями в ТОП-10 і видання Таблоїд Волині (1111) та Конкурент (945), які зайняли восьму та дев’яту сходинки відповідно. А закриває рейтинг найбільш читабельних видань регіону Волинська правда (821), яка посідає десяте місце.

Таким чином, рейтинг регіональних видань очолює ІА «Волинські новини», друге місце – Волинь24, а третє  ВолиньPost. Також у першій п’ятірці найбільш читабельних інтернет-видань Район.in.ua і Перший канал соціальних новин.

Більш відчутні зміни відбулися і в рейтингу волинських видань за показниками середньодобових загальних хостів (всеукраїнська та зарубіжна аудиторія).

Абсолютним лідером рейтингу залишається ІА «Волинські Новини» (34609), друге місце - видання ВолиньPost (25615), а третє - Волинь 24 (24183).

Четверту сходинку в рейтингу посідає мережа сайтів Район.in.ua (18684), а п’яту - Під прицілом (11822). На шосте місце в рейтингу вибилось видання «Таблоїд Волині» (9428), посунувши Перший канал соціальних новин (9149) на сьому сходинку. На восьмому місці - видання БУГ (8210), а на дев’ятому – видання «Конкурент» (6881), яке опустилось на дві позиції з сьомого місця. Закриває рейтинг - «Волинська правда» (4045), яка посідає десяте місце.  

Також на першій стрічці часом з’являються такі регіональні інформаційні сайти, як Волинська служба новин, VIP.Volyn.ua, Радар та ще молоде видання Волинь.Online. Однак, їхні позиції дуже нестійкі.

Зрештою, серед інтернет-видань Волині найбільшою популярністю користуються такі видання, як: ІА «Волинські Новини», ВолиньPost, Волинь24, Район.in.ua, Перший канал соціальних новин, а також Під прицілом.

Також читачі можуть проголосувати за улюблене інтернет-видання в окремому рейтингу ЗМІ на сайті Перший.

Скріншоти рейтингу регіональних ЗМІ з сайту Bigmir)net за 5.03-11.03.2018р.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловік побив співмешканку в гостях у знайомого
Наступна новина У селі біля Луцька повісився 16-річний юнак
Останні новини
Схожі новини