ТОП-10 найдієвіших ворожінь на Андрія

ТОП-10 найдієвіших ворожінь на Андрія

Кожній молодій дівчині «на виданні» кортить дізнатися свою долю: яким буде суджений, коли весілля, чи буде щаслива в шлюбі і чи одружиться взагалі.

Є ночі в році, які можуть відкрити таємничі завіси та дати відповідь на одвічні питання. Саме така ніч – на свято Андрія Первозванного, з 12 на 13 грудня. Споконвіку в цю ніч дівчата збиралися разом на вечорниці та ворожили на судженого.

Чому ворожать саме у свято Андрія Первозваного?

Святий апостол Андрій Первозваний – це основоположник Церкви Христової в Україні. Коли після зішестя Святого Духа апостоли кидали жереб, вирішуючи, куди кому йти проповідувати Христову віру, йому випала Скіфія, тобто землі сучасної України. Про це свідчать давні християнські письменники Іполіт Римський, церковний історик Євсевій Кесарійський та запис у «Повісті минулих літ».

Проте, не зважаючи на те, що Андрій Первозваний – це християнський святий, обряди та звичаї святкування його свята мають певний дохристиянський характер.

Ще одна назва цього свята – Калита. Його вважають парубоцьким, адже в цю ніч хлопцям дозволено трохи побешкетувати. За традицією вони збиралися разом та вивозили з дворів вози, знімали ворота тощо. А за кілька днів до того, 7 грудня, у свято покровительки дівчат – Катерини – починалися молодіжні обряди. Свято Андрія є логічним продовженням цього.

У ніч з 12 на 13 грудня дівчата та хлопці збиралися разом на вечорниці, придивлялися один до одного та обирали собі пару. З настанням ночі дівчата виганяли хлопців та бралися за ворожіння.

Як підготуватися до ворожіння?

Для того, щоб гадання були правильними, варто дотримуватися певних правил. Наприклад, відповідно до українських традицій дівчина, яка буде ворожити, повинна весь день не їсти м’яса. В ідеалі харчуватися лише хлібом та водою. Але обов’язково потрібно, щоб уся сім’я та усі близькі були в цей день ситі.

Ще одна умова – до та після ворожіння треба мовчати аж до настання ранку.

Які ворожіння найбільш правдиві?

Для того, щоб ваші гадання були правдивими та обов’язково справдилися, варто дотриматися усіх умов та ретельно підготуватися до ворожіння. Пам’ятайте, все залежить тільки від вас!

Якщо ви ще не заміжні, але дуже-дуже хочете дізнатися, хто ж стане вашим судженим та яка доля вас чекає, читайте нижче, як ворожити правильно!

ТОП-10 найпопулярніших ворожінь на Андрія

Способів дізнатися свою долю ворожінням є безліч. Одними з найбільш традиційних є ворожіння на хлібцях, коли воду для замішування тіста дівчина має наносити в роті від самого колодязя. Або  ворожіння на дровах чи на гавкоті собак. Проте багато таких способів важко втілити в життя у сучасному світі. Тому ми пропонуємо вам ТОП-10 ворожінь на Андрія, які можна використати вже сьогодні!

  1. Ворожіння на папірцях

Це, певно, одне з найпопулярніших сучасних ворожінь. Для того, щоб дізнатися ім’я судженого, дівчина повинна зібрати кілька папірців з чоловічими іменами, покласти їх в шапку, перемішати і надіятися на долюJ Яке ім’я витягне – так і зватимуть майбутнє кохання.

Є кілька варіантів цього ворожіння: можна збирати імена протягом дня, можна попросити допомогти найкращу подругу або ж написати імена самій, також є варіант, коли папірці кладуть під подушку та чекають до ранку або ж дістають ім’я відразу.

  1. Ворожіння з жіночими чобітками

Це гадання допоможе визначити, хто з подруг «стане на рушник» перший. Для цього потрібно протягнути ланцюжок із взуття від найдальшого кутка кімнати та до порога. Та, чий чобіт переступить поріг першим, в цьому році вийде заміж.

  1. Ворожіння на першому зустрічному

Якщо ви чоловік, який пізно увечері або посеред ночі вийшов на прогулянку, то будьте певні, найдеться дівчина, яка запитає як вас звуть. Адже це один з найрозповсюдженіших способів дізнатися ім’я майбутнього чоловіка.

Дівчата, не соромтеся. Бо ж цей спосіб не лише у ворожінні допоможе, а й, можливо, дасть вам змогу познайомитися з судженим прямо у вечір на Андрія:)

  1. Ворожіння на сірниках

За допомогою сірників також можна передбачити долю. Для цього потрібно на тарілку з водою покласти два сірника: один – це символ дівчини, інший – символ хлопця, який симпатизує. Потім треба подути на сірники та подивитися: якщо вони зійдуться – пара буде разом.

  1. Ворожіння воском

Цей спосіб ворожіння, дозволить побачити обличчя судженого. Потрібно взяти свічку, підпалити її та капати воском на блюдце. Якщо вірити повір’ю, потім дівчата можуть розгледіти у малюнку риси, які підкажуть, на кого це схоже.

  1. Ворожіння на дзеркалі

Цей спосіб гадання підходить тільки для найсміливіших дівчат, бо гадати потрібно на самоті, а в дзеркалі може привидітися що завгодно. Для того, щоб побачити судженого потрібно взяти дзеркало, поставити його перед собою, запалити дві свічки та сказати:

Я тобі, дзеркало, плекаю,
З ким я свою долю зустріти маю?
З’єднати з Іванком прошу,
Бо його в Серденьку ношу.

Ці слова слід вимовити три рази, а після відвернутися від дзеркала і з закритими очима проговорити:

Святий Андрію, Допоможи,
Судженого мого покажи!
Ворожу на свій ​​вінок,
Прошу захисту від зірок!
Дай, Боже, шлюбу дочекатись,
Мене з Іванком повінчати.

Після чого потрібно різко розвернутися і подивитися в дзеркало. Головне – не злякатися, адже в дзеркалі може з’явитися особа аж ніяк не очікуваного Івана, а якого-небудь незнайомого хлопця. Якщо не вийде побачити обличчя з першого разу, ворожіння можна повторити ще двічі. Якщо ж і після трьох разів на дзеркалі ніхто не з’явиться – значить, суджений ще десь у дорозі.

  1. Ворожіння уві сні з гребінцем

Побачити судженого уві сні – це ще один спосіб дізнатися вашу долю. Для цього потрібно покласти під подушку гребінець і сказати: «суджений мій, ряджений, прийди мене чесати», після цього лягти спати не розчісуючи волосся. Хто уві сні прийде – той і буде нареченим.

  1. Ворожіння уві сні з водою

Ще один спосіб ворожіння уві сні – зі склянкою води. Потрібно біля ліжка поставити склянку з водою, а на неї покласти дерев’яну гілочку. При цьому варто промовити «суджений, ряджений, переведи через місток». Той, хто уві сні переводитиме через міст і буде вашою долею.

  1. Ворожіння з горіхом

Потрібно налити в миску води, взяти половинку шкаралупи волоського горіха та закріпити у ній недогарок свічки. По краях миски треба викласти папірці з іменами знайомих чоловіків. Потім запалити свічку, поставити шкаралупу посередині миски і чекати, до папірця з яким ім'ям підпливе ваш імпровізований кораблик долі.

  1. Ворожіння на нитці

Поворожити можна й на нитці. Кожна бере шматок нитки однакової довжини і підпалює. Чия догорить найшвидше - та дівчина першою піде під вінець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рекреаційне навантаження на озеро Пісочне хочуть зменшити
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 13 грудня
Останні новини
Схожі новини