ТОП-5 оригінальних локацій у Луцьку для фото

ТОП-5 оригінальних локацій у Луцьку для фото

Дедалі частіше у Луцьку можна натрапити на цікаві інсталяції, встановлені для привернення уваги перехожих. Різноманітні фотозони, пам’ятники та арт-об’єкти, чого лише немає на вулицях міста. Здебільшого їх встановлюють комерційні структури задля маркетингу. Проте лучани та гості міста полюбляють фотографуватися у таких місцях.

Перший вирішив зібрати ТОП-5 найцікавіших фотозон Луцька, які користуються популярністю серед любителів знімкувати все цікаве на згадку.

5. Ліхтар з ковалем

Ця фотозона з’явилася в Луцьку всього рік тому. Під час реконструкції Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки представники бізнесу зібралися і кожен вирішив зробити внесок у розвиток громади. Так, виникла ідея облаштувати у парку алею ліхтарів, де кожен міг поставити світило, оздоблене за власним задумом.

Так, ковалі вирішили не омежуватися єдиним ліхтарем і виготовили невелику фотозону –  силует коваля у фартусі з відповідними атрибутами. Залізний ковальський фартух полюбляють приміряти не лише діти, а й дорослі, тож, по праву цей об’єкт є одним з найпопулярніших у центральному парку серед любителів пофотографуватися.

4. Галерея стріт-арту 4/8 Gallery у ТРЦ «Сіті Парк»

Розважальний центр «Сіті Парк» полюбляє дивувати своїх відвідувачів різними цікавинками. Так, свого часу тут з’явився місток закоханих, романтична альтанка для побачень, пам’ятник Скрябіну. Та крім цього на території «Сіті-Парку» діє цікава зона. Це – арт-галерея під відкритим небом, яку відкрили у 2017 році.

Вона складається з чотирьох стін, які стали «полотнами» для художників. Час від часу вуличні художники тут вправляються у вміні малювати графіті. Тож щоразу, коли в арт-галереї під відкритим небом з’являються нові картини, відвідувачі поспішають зробити нове фото. Очільником галереї є Андрій Присяжнюк (організатор графіті фестивалів «Алярм» і «Поліхром А», автор муралу «Тризуб», ідейний генератор течії стріт-арту в Луцьку та в Україні загалом).

Об'єкт представляє об'ємно-просторову композицію, самодостатній архітектурний ансамбель, який вже сам собою несе естетичну функцію та контекстуально доповнює сформоване середовище. Весь проект заснований на принципі ефемерності як фундаментальної характеристики вуличного мистецтва, в якому художник замінює художника.

3. Лавка «Закоханих ліхтарів» біля магазину «Укр.Ювелір»

Лавка з ліхтарями, які схилилися один до одного і зійшлися у поцілунку, розташована на проспекті Волі одразу ж біля магазину «Укр.Ювелір». І попри те, що це просто маркетинговий хід власника ювелірного салону, це місце облюбували закохані парочки.

Кілька років тому бізнесмен за власною ініціативою вирішив встановити арт-об’єкт. Мовляв, на кожному фото буде реклама магазину, а місто отримає оригінальне місце, яке приваблюватиме туристів. Частенько вечорами тут можна помітити молодь, яка з задоволенням робить на згадку фото під цими ліхтарями.

2. Стильний червоний «Запорожець» біля магазину «Mario Bruni»

Яскраве маленьке авто щодня можна побачити припаркованим біля магазину «Mario Bruni» на проспекті Волі. Щоправда, у стильному автомобілі важко впізнати легенду вітчизняного автопрому.  Він радше схожий на раритетний італійський Fiat 500, ніж на наш «Запорожець». Модель авто – ЗАЗ 965. Цьогоріч йому виповнюється рівно 50 років, адже він був випущений з конвеєра у далекому 1968 році.

Ідея встановити маленьке оригінальне авто біля магазину взуття належить директору «Mario Bruni» Юрію, який колекціонує старенькі машини та мотоцикли. Біля магазину його поставили 8 років тому. Яскраву автівку облюбували не лише місцеві мешканці, а й туристи, які поспішають зробити фото біля такої стильної машинки.

«Це своєрідна візитівка нашого магазину «Mario Bruni».  Ми часто спостерігаємо, як перехожі, від малого до старого, зупиняються, аби сфотографуватися біля нашого «Запорожця». Всім до вподоби його апетитний червоний колір, який виблискує на сонці, як вишенька. Він для нас, як член сім’ї, тому ми доглядаємо його і дбаємо, аби він завжди був охайний. А як інакше, коли його фото розлітаються соцмережами. Це вже своєрідний атрибут проспекту Волі і нас дуже тішить те, що ми змогли порадувати тисячі людей», – розповідає представниця власників магазину «Mario Bruni» Анна Андрусяк.

1. Металевий пам’ятник «Бравому Швейку»

Чеському пабу «Бравий Швейк» вже понад 10 років, і, напевно, він би не був такий популярний, якби не пам’ятник бравому солдату Швейку, який встановили при вході у заклад. Його поставили на честь героя книги Ярослава Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка». Бравий солдат Швейк, одягнений у військову форму, сидить на бордюрі, закинувши ногу на ногу і покурює люльку. На голові має кептур, а на обличчі – усмішку. Вочевидь, Бравий Швейк вже перехилив пінту пива, що помітно у його ледь захмелілому погляді. Всім своїм виглядом він дає зрозуміти перехожим, що саме тут наливають найсвіжіше чеське пиво.

«Відлили металеву скульптуру у Харкові 12 років тому. Якщо я не помиляюсь, то бравий солдат Швейк оселився у нас у 2006 році», – пригадує директор пабу «Бравий Швейк» Алла Яблонська.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку видали книгу, присвячену Миколі Романюку
Наступна новина Розшукують лучанина, якого підозрюють у шахрайстві. ФОТО
Останні новини
Схожі новини