ТОП-7 мальовничих каньйонів України. ФОТО

ТОП-7 мальовничих каньйонів України. ФОТО

Останні роки в Україні спостерігається справжній туристичний бум –іноземці приїжджають подивитися багату архітектуру, мальовничі пейзажі і відвідати наші морські і гірськолижні курорти. Особливою популярністю користуються каньйони, які нічим не поступаються за красою закордонним.

Видання «Украна для українців» пропонує ознайомитися з 7 найкрасивішими каньйонами України.

Буцький каньйон

Мальовничий гранітний каньйон розташований на річці Гірський Тікич біля села Буки (кордон Черкаської та Вінницької областей). Він входить в сотню найкрасивіших місць України, а також в рейтинг “Семи чудес Черкащини”, де займає друге місце.

Координати: 49 ° 5’48.81”N, 30 ° 23’47.94”E.
Де знаходиться: село Буки Черкаської області, (не плутати з селом Буки Київської області).

Коростишівський кар’єр

Мальовниче озеро, що утворилося на місці затопленого гранітного кар’єру, скелясті береги висотою до 10 метрів, порослі соснами й березами, синя вода приголомшливий краєвид.

Координати: 50 ° 18’54”N, 29 ° 5’37”E
Де знаходиться: м. Коростишів, вул. Червоних Партизан, 117.

Актівський каньйон

Каньйон розташований на річці Мертвовід поблизу села Актове Вознесенського району Миколаївської області. Його глибина до 40-50 метрів, а площа понад 250 гектарів. Це унікальний комплекс лісової та водної екосистем з ансамблем скель та гранітних валунів, єдиний в Європі, який за своїми геолого-ландшафтними показниками в мініатюрі з величезною точністю в часі утворення нагадує знамениті каньйони північної Америки.

Координати: 47 ° 42’44”N, 31 ° 27’56”E
Де знаходиться: Миколаївська область, територія національного парку “Гранітно-степове Побужжя” недалеко від сіл Актово і Трикрати.

Арбузинський каньйон

Каньйон ще називають Малий Актовський каньйон “Долина Диявола”. Це один з найстаріших каньйонів в Україні. Він вважається гордістю і однією з найголовніших визначних пам’яток Миколаївської області. Тут досить високі скелі й стрімка річка, яка пробиває собі шлях через валуни. Вважається, що вулкан, який створив рельєф каньйону, досі до кінця не охолов, адже на скелях іноді навіть взимку цвітуть фіалки.

Координати: 47 ° 42’20”N, 31 ° 26’22”E
Де знаходиться: Миколаївська область, територія національного парку “Гранітно-степове Побужжя” недалеко від села Трикрати.

Дністровський каньйон

Це найбільший в Україні каньйон. Він знаменитий своїми верхніми видами, коли річка Дністер петляє не гірше знаменитої річки Колорадо в США. За величну красу та унікальні пейзажі його називають одним із семи чудес України.

Крім того, на вершині каньйону знаходиться знаменитий Заліщицький півострів, який входить до регіонального ландшафтного парку “Дністровський каньйон”.

Зверху відкривається просто нереальна панорама на вигини Дністра.

Координати: 48 ° 38’8.63”N, 25 ° 44’1.31”E.
Де знаходиться: місто Заліщики, Тернопільської області.

Смотрицький каньйон

Загальна довжина ущелини 9 км. Незважаючи на те, що каньйон знаходиться біля Кам’янець-Подільської фортеці, він, на жаль, заслуговує на звання найсміттєвішого каньйону України.

Навколишні скелі перетворилися на сумне видовище, саме сюди викидають всі побутові відходи. Тому каньйоном краще милуватися з високого правого берега й більше уваги приділити огляду Кам’янець-Подільської та Старої фортеці.

Координати: 48 ° 40’39.43”N, 26 ° 35’1.75”E.
Де знаходиться: місто Кам’янець-Подільський.

Тетерівський каньйон

Невеликий, але мальовничий каньйон пробила річка Тетерів в гранітних скелях. Каньйон вузький. Його ширина змінюється від 20 до 100 метрів. Він затоплений водосховищем, але незатоплені частини дуже популярні у скелелазів.

Координати: 50 ° 12’57.2”N, 28 ° 24’31.51”E.
Де знаходиться: село Дениші, Житомирської області.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олика, санаторії, Цуманська пуща: депутати Волиньради міркували, що чекає на Ківерцівщину. ВІДЕО
Наступна новина Медичні міфи, які розвіяла Уляна Супрун. ІНФОГРАФІКА
Останні новини
Схожі новини