«Трагедії як в Бучі і далі можуть відбутися », - військовий з Луцька про необхідність мобілізації

«Трагедії як в Бучі і далі можуть відбутися », - військовий з Луцька про необхідність мобілізації

Лучанин та підприємець Богдан Климчук, який став на захист України, висловився про необхідність мобілізації. За його словами, покаранням для ухилянтів має бути кримінал і позбавлення виборчих прав.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці, – пише ВСН.

«Може досить принижувати ТЦК? Військові не винні, що влада боячись падіння рейтингів не приймає притомного законодавства щодо мобілізації. Навіть нові проєкти законопроєктів передбачають надто м’які покарання для ухилянтів і невідомо чи взагалі проголосуються. Все ж має бути просто: не прийшов у ТЦК – кримінал і позбавлення виборчих прав», - йдеться у дописі.

Також Богдан Климчук зазначив, що потрібно максимально мобілізувати політиків,  волонтерів, медійних осіб, лідерів суспільної думки.

«Але потрібно не лише посилювати відповідальність за ігнорування військового обов’язку, а максимально мобілізувати політиків, медійних людей (без виключення для 95 кварталу), лідерів суспільної думки, незалежно від національності, віросповідання тощо... Ці люди могли б не лише популяризувати службу, але і сприяти реформуванню армії з середини. Хорошим прикладом для наслідування стала б мобілізація таких інфлюенсерів як Сергій Стерненко, Сергій Притула, Тарас Чмут, Юрій Бутусов, Ігор Лаченков. Бо найкраща форма волонтерства зараз – служба в Силах оборони.

Сорі, але не знаю в історії випадків, щоб велика війна вигравалась лише завдяки добровольцям. Так само, не знаю прикладів, щоб когось демобілізували під час активної фази війни. Тому не сильно розраховую, щоб потім не розчаровуватись. Народ, трагедії як в Бучі і далі можуть відбутися в кожному населеному пункті України. Жодні F16, далекобійні ракети, новітня західна техніка чи вітчизняний ВПК не врятує нашу державу без нас самих. Мобілізація – необхідність і або це прийняти, або гаплик», - додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Захищав Україну з перших днів війни: помер Герой з Волині Павло Куницький
Наступна новина У Луцьку зафіксували перший цього року температурний рекорд
Останні новини
Схожі новини