Трамп скасував візит у Латинську Америку через хімічну атаку в Сирії

Трамп скасував візит у Латинську Америку через хімічну атаку в Сирії

Білий дім, імовірно, «готує ґрунт» для нанесення удару по Сирії у відповідь на хіматаку.

Президент США Дональд Трамп не братиме участь у роботі Саміту Америк, який пройде в столиці Перу Лімі 13–14 квітня, і не поїде в колумбійську столицю Богота, як планувалося раніше, повідомила у вівторок офіційний представник Білого дому Сара Сандерс.

«На прохання президента замість нього туди вирушить віце-президент Майк Пенс. Президент Трамп залишиться в Сполучених Штатах, щоб керувати відповіддю стосовно Сирії та стежити за розвитком ситуації у світі», – йдеться в повідомленні Сари Сандерс.

Трамп заявив напередодні, що збирається прийняти рішення з приводу подальших дій щодо Сирії протягом 24–48 годин. Також він додав, що розглядає всі можливі варіанти дій.

The Wall Street Journal на тлі заяв Трампа повідомила, що США приступили до «підготовки ґрунту» для нанесення удару по Сирії у відповідь на ймовірне застосування хімічної зброї в місті Дума.

Саміт Америк – зустріч глав держав і урядів Північної та Латинської Америки, що проводиться в одному з міст континенту з метою формування загальної стратегії у вирішенні проблем регіону.

Як повідомлялося, урядові війська Башара Асада здійснили хімічну атаку в контрольованому опозицією сирійському місті Дума в ніч на 8 квітня. Рятувальники повідомили, що сирійська авіація застосувала бомби з хлорином. За даними ВВС, загинули щонайменше 70 осіб.

Трамп жорстко відреагував на новини про хімічну атаку в Східній Гуті. Він звинуватив у підтримці «тварини Асада» Іран і Росію, пообіцявши, що за це доведеться «заплатити велику ціну». У кулуарах Білого дому обговорювалася можливість завдати ракетного удару: один з військових радників президента зазначив, що «нічого не можна виключати», на питання, чи стане ракетна атака США відповіддю на хімічну атаку.

Наступного дня по авіабазі сирійських урядових військ «невідомі» завдали ракетного удару, є загиблі. США заявляють, що непричетні, відповідальність за атаку взяв на себе Ізраїль.

ООН проведе екстренне засідання Ради Безпеки у зв'язку із застосуванням хімічної зброї в Сирії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцьких парках і скверах встановили таблички про заборону вигулу собак. ФОТО
Наступна новина Велику битву в останньому сезоні «Гри престолів» знімали 2 місяці
Останні новини
Схожі новини