Троє прикордонників з Волині отримали медалі «Захисник Вітчизни»

Троє прикордонників з Волині отримали медалі «Захисник Вітчизни»

Троє бійців Волинського прикордонного загону отримали державні нагороди. Їм вручили медалі "Захиснику Вітчизни".

Нагороди прикордонникам вручив заступник Голови Держприкордонслужби Сергій Сердюк.

Як розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна, усі троє стали прикордонниками з початку повномасштабного вторгнення. Торік навесні відправилися на Донеччину.

З її слів, нагороджені прикордонники нині відновлюються після поранень, отриманих на передовій.

"Наші позиції постійно обстрілювали різного роду боєприпасами. Навіть добратися до них – було справжнім випробуванням. Відстань у кілька кілометрів я називав "дорогою смерті", — говорить один з нагороджених прикордонників Михайло.

Прикордонник Роман розповів: окрім артилерійських зарядів, їхні позиції регулярно обстрілювали запалювальними фосфорними боєприпасами. Попри це, каже, прикордонники відбивали щоденні штурми.

Нині прикордонник звільнений у запас.

Ще один нагороджений, Григорій, теж відновлюється після поранення.

"Мені осколком від касетного боєприпасу поранило руку. Стріляти сам я уже не міг, але споряджав та подавав магазини побратимам. Один з бійців отримав серйозніше поранення, то я витягнув його з-під обстрілу", — пригадує прикордонник.

Зі слів речниці Волинського прикордонного загону, Михайло та Григорій зараз продовжують охороняти державний кордон на Волині, але готові знову вирушити у зону активних бойових дій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Старовижівщині горів житловий будинок
Наступна новина На Волині через грип та ГРВІ понад 20 шкіл пішли на дистанційне
Останні новини
Схожі новини