Троє волинян виступлять на Іграх Воїнів

Троє волинян виступлять на Іграх Воїнів

Троє волинян – Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Павло Ковальський – готуються разом із національною збірною до Warrior Games (Ігор Воїнів). Нині спортсмени перебувають у Брайтоні, що у Великій Британії.

Про це розповів Суспільному лучанин Павло Ковальський.

Читайте також: Ветеран АТО з Луцька представляє Україну на «Іграх Нескорених»

Міжнародні змагання ветеранів та військовослужбовців розпочнуться 19 серпня в американському Орландо. Зараз учасники команди посилено тренуються. Майя Москвич виступатиме у стрільбі з лука. На тренування вона поїхала зі служби, яку зараз несе у військовому взводі.

Майя Москвич під час тренування у Брайтоні. Фото Павла Ковальського

30-річний лучанин Павло Ковальський на Іграх, як і Майя Москвич, вже вдруге. Виступатиме у п'яти видах спорту: стрільба з лука, веслування на тренажері, гольф, стрільба з гвинтівки, волейбол та баскетбол.

Фото: Warrior Games: Team Ukraine

«Це не тільки спорт, це тонка політична розмова, це спілкування з усіма небайдужими демократичного вільного світу, з британцями, американцями, також із пресою. Ми доносимо інформацію про те, що відбувається в нашій країні», – каже ветеран АТО.

Не вперше на Warrior Games виступатиме також ковельчанин Богдан Оксентюк. 2018-го нацгвардієць завоював «золото» у легкій атлетиці, «срібло» та «бронзу» у плаванні.

Богдан Оксентюк. Фото: facebook/Богдан Оксентюк

Зі слів Павла Ковальського, поїздка на міжнародні змагання вдалася завдяки спонсорам. Участь братимуть не всі, хто планував.

«Частина з нашої команди, ветеранів бойових, які задіяні в оборонних процесах на півдні і сході, на жаль, загинули деякі з них. Це велика і сумна втрата для нашої команди. Також ми цю інформацію доносимо», – розповів лучанин.

Читайте також: У волинській бригаді тероборони служить тренер двократного чемпіона Всесвітніх ігор


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ковельчанин отримав рік умовно за продаж автівок для армії
Наступна новина У Луцьку попрощалися з Михайлом Дарчичом
Останні новини
Схожі новини