Трясуться стіни і підлога: мешканців волинського селища «дістала» безперервна вібрація. ВІДЕО

Трясуться стіни і підлога: мешканців волинського селища «дістала» безперервна вібрація. ВІДЕО
Причиною своїх бід люди вважають місцевий цукровий завод. Скріншот із відео

У селищі Мар’янівка на Волині півсотні мешканців потерпають від вібрації у своїх будинках, яка перевищує норму утричі - це засвідчила експертиза. Люди певні: усе через нове обладнання, яке встановили на цукровому заводі по сусідству. На підприємстві ж усе заперечують. 

Про це ідеться у сюжеті ТСН.

У пенсіонера Анатолія Куприсюка у хаті вазони наче живі, посуд дзеленчить, підлога вібрує. Так його родина живе три місяці

«Бабульці 85 років, то вона поїхала до дочки у Горохів, бо не може, голова болить. Голова у всіх болить. Але куди мені вибиратися зі своєї хати?» –каже чоловік.

Стіни будинків цілої вулиці взялися тріщинами. Люди кажуть, поштовхи почалися у вересні. Саме тоді на сусідньому цукровому заводі встановили нове потужне обладнання.

«Розмовляв з директором. Він каже: до нас – ніяких претензій. За проект тої трясучки ми заплатили 800 тисяч, все ліцензоване, зауважень нема до нас, хочете – зустрінемося в суді», – розповідає Анатолій Куприсюк. 

Завод розташований за 150 метрів від житлових будинків. Та поштовхи відчутні не лише у квартирах. Їх наслідки можна побачити і на вулиці.

Багато хто із жителів вулиці коментарів уникає, бо працюють на цьому заводі і бояться втратити роботу. Інші замовили лабораторне дослідження в Луцьку. За його результатами вібрація в оселях утричі перевищує норму.

На самому підприємстві коментарів уникають, направляють до головного офісу у Луцьк. Проте й там на контакт не йдуть.

Не на камеру менеджери звинувачують самих жителів, які буцімто самі винні, що оселилися у промисловій зоні.

«Люди побудувалися без дозволу. Їм говорили, що тут комунікації заводу йдуть», – розповіли.

Утім люди кажуть, що тут більшість будинків побудовані ще до появи заводу.

Селищний голова Микола Климук каже: домовився на підприємстві, що коли сезон переробки цукрового буряка закінчиться, причину вібрації все ж пошукають. Хоча допускає: у вібрації можуть бути і інші причини.

«Можливо, там є і плавуни якісь, можливо, це фактор природного якогось зразка. На сьогодні нема стовідсоткового заключення і нема стовідсотково встановленої конкретної причини», – зазначив голова.

Нині люди з нетерпінням чекають на зупинку заводу, аби хоча б виспатися. Кажуть, якщо наступного сезону вібрація повториться, правди шукатимуть у суді

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Львівщині перша парафія УПЦ МП перейшла до єдиної церкви
Наступна новина Дари лісу, мед і «тепло» в брикетах: чим живе «Любешівагроліс». ФОТО
Останні новини
Схожі новини