«Це була перевірка», - Ляшко про візит Зеленського до кафе під час карантину

«Це була перевірка», - Ляшко про візит Зеленського до кафе під час карантину

Не порушення карантину, а перевірка на дотримання норм. Адміністрація кав’ярні у Хмельницькому запросила президента Зеленського до закладу, запевнивши: працювати згідно з вимогами МОЗ вже готові.Окрім того, що заклад дозволив главі держави посидіти всередині, з Зеленським за одним столиком присіли ще близько 6 осіб. 

У тому, що це була перевірка переконує головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, ситуацію із відвідинами кафе перекрутили. Про це він розповів в коментарі Lb.ua, пише 24 канал.

«Вчора президент зустрічався з бізнесом, було багато питань, в тому числі і щодо ослаблення карантину. Ми йшли центральною вулицею після обіду, хотіли взяти кави біля кафе на виніс. Але один з рестораторів в цьому кафе сказав нам: "Ми вже готові сьогодні працювати за нормами". Ми зайшли в зал подивитися, чи реально все готово, і як воно буде працювати», – пояснив він.

За словами Ляшка, президент захотів переконатися, що проблем нема, якщо дотримуватися усіх норм.

Санлікар додав: сам переймався та уважно слідкував, як у закладі дотримуються правил МОЗ. Він уточнив: весь персонал працював у масках та рукавицях.

"Все пройшло гуд. Ми подивилися і пішли. Президент побачив, як воно може працювати – якщо люди сидять за одним столом, то не більше чотирьох осіб (не рахуючи дітей). І можуть сидіти без масок під час вживання їжі і напоїв", – розповів Ляшко.

Зауважимо, що за столиком із Зеленським сиділо більше, аніж 4 людини.

Що каже президент

Володимир Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф у випадку, якщо його візит до хмельницької кав’ярні визнають порушенням карантину.

"Я готовий віддати штраф, якщо я щось порушив… Мені сказали, запросили, я зайшов – усе там перевірили", – коротко пояснив він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині знову погіршилась ситуація з коронавірусом, - дані МОЗ
Наступна новина Завдяки дощам у Світязі піднявся рівень води, – керівник офісу водних ресурсів
Останні новини
Схожі новини