«Це був не демонтаж, а реальне знищення майна громадян», - Петро Шпига про Старий ринок у Луцьку

«Це був не демонтаж, а реальне знищення майна громадян», - Петро Шпига про Старий ринок у Луцьку

Очільник головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига запевнив, що поліція не стала на сторону жодного з учасників конфлікту щодо демонтажу Старого ринку. При цьому він заявив, що завдання поліції – охороняти права громадян.

Про це стало відомо у п’ятницю, 7 лютого, під час зустрічі підприємців Центрального ринку з головою ОДА та силовиками.

Представники міської ради на захід не прийшли.

Нагадаємо, 4 лютого вночі міська рада почала примусовий демонтаж контейнерів на Центральному ринку. Це викликало протести серед підприємців.

«Поліція – це не каральний орган, в цьому випадку ми захищали права і свободи громадян», - заявив Петро Шпига, який 4 лютого наказав припинити демонтаж.

«Поліція може залучатись до примусового виконання рішень суду та інших органів. Для цього подається відповідне доручення, але можу сказати, що в цьому випадку дії міської ради були протилежними. Це був не демонтаж, а реальне знищення майна громадян», - сказав очільник поліції в області.

З його слів, поліція не стала на бік жодної зі сторін конфлікту:

«Я керувався законом і правом. Будь-які звинувачення, що я зайняв якусь сторону, безпідставні. Безпека людей важливіша за рішення міської ради. Будь-яке порушення закону з боку кожної з сторін буде розслідуватись».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Новий ринок? Всі пам’ятають, як там літом смердить?» - підприємець луцького Центрального ринку
Наступна новина «Будемо розбиратись, чи є підстави переносити ринок», - голова ОДА Погуляйко
Останні новини
Схожі новини