Центр повіту має бути у Володимирі, а не у Нововолинську, – Саганюк

Центр повіту має бути у Володимирі, а не у Нововолинську, – Саганюк
Фото ілюстративне

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк вважає, що центр повіту має бути у Володимирі, а не у Нововолинську.

Про це він сказав під час брифінгу 17 вересня, повідомляє Буг.

Нагадаємо, як розповідав консультант Асоціації міст України з правових питань Валентин Малиновський, влада Нововолинська надіслала листи у відповідні інстанції, в яких обгрунтовує своє право стати центром новоствореного у результаті реформи децентралізації району замість Володимира-Волинського.

За словами Саганюка, до нього доходила інформація, що це питання активно обговорюють у мережі і навіть ведуть агітаційну роботу щодо центру повіту у Нововолинську.

На його думку, для того, щоб вирішити питання, потрібно поставити у центрі проблеми людину.

Так, за його словами, у Володимирі-Волинському сьогодні знаходяться міськрайонні і міжрайонні відділи правоохоронних і адміністративних органів, серед яких поліція, прокуратура, податкова, а також митрополія та єпархія церков. До міста підходить залізниця. Також через Володимир-Волинський ідуть дороги міжнародного значення.

«До Володимира-Волинського зручно добиратися з навколишніх ОТГ. Місто працює, що в перспективі, що колись буде агломерація. В центрі уваги треба ставити громадянина. Дороги і траси. Візьміть будь-яку ОТГ. Швидше доїхати до Володимира-Волинського, ніж до Нововолинська. По-друге, Володимир-Волинський – історична столиця Волині. Повіт повинен бути тут», – резюмував Петро Саганюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 6 виробників тепла досі не мають постачальника газу на опалювальний сезон
Наступна новина Пісні, куліш, реконструкція бою з німцями. На Волині організували повстанський фестиваль
Останні новини
Схожі новини