«Церква покличе – підемо», - Михаїл про можливість очолити Єдину помісну церкву

«Церква покличе – підемо», - Михаїл про можливість очолити Єдину помісну церкву

Митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл прокоментував інформацію про можливість очолити нову автокефальну церкву після  об’єднавчого Собору. Зокрема Михаїл наголосив, що заяви про його предстоятельство – це лише вислови спостерігачів і аналітиків.

Про це владика розповів у інтерв'ю Главкому.

«Заяви про моє предстоятельство – це лише вислови спостерігачів, аналітиків про те хто фаворит, а хто – ні. Я давно обрав спосіб виконувати рішення церкви. Церква покличе – підемо (на предстоятельство), а якщо не покличе – не підемо. У нас у церкві немає самовисунення і тому сказати чи готовий я, чи ні – не можу. Спочатку від архієреїв має бути висунення кандидатур. А коли тебе обирають, тільки тоді ти наприкінці кажеш, чи готовий, чи робиш самовідвід. Як я можу сказати чи я готовий, якщо мене можуть не висунути?», – розповів Михаїл.

«Це буде таємне голосування серед архієреїв, імена яких будуть записані в бюлетенях. Кожен архієрей має право бути обраним предстоятелем Української церкви і має один голос під час голосування», – додав владика.

Зазначимо, Митрополита Михаїла разом із митрополитом Єпіфанієм називають одними із найбільш вірогідних кандидатів на предстоятельство Єдиної помісної церкви.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сільським лікарям на Волині придбають нові автомобілі
Наступна новина «Очисти шафу»: на Волині зібрали одяг для понад сотні людей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини