«Цивілізований світ повинен переїжджати за місто», - Андрій Разумовський про зміни в законодавстві

«Цивілізований світ повинен переїжджати за місто», - Андрій Разумовський про зміни в законодавстві

Директор будівельної компанії «Інвестор» Андрій Разумовський вважає, що обмеження у щільності та висоті забудови підуть на користь українським містам і селам.

Про це він розповів «Першому».

Зауважимо, з 1 вересня в Україні набули чинності нові державні будівельні норми (ДБН). Згідно з ними, щільність населення на гектарі не повинна перевищувати 450 осіб. У великих містах її можна збільшити на 20%.

Також норми обмежують висоту забудови, залежно від чисельності населення. Якщо у селі живе до тисячі людей, то там можлива лише садибна забудова, у селищах міського типу – багатоквартирні будинки до 12 метрів тощо.

Волинський забудовник Андрій Разумовський вважає, що ці зміни підуть на користь громадам.

«Мені найбільше подобаються комплексні забудови на межі з містом. Це ті, де на 10 гектарах, окрім житлових будинків є ще спортивні і дитячі майданчики, автостоянки. Це у сто разів краще, ніж коли будинок стоїть на 20 сотках землі, у ньому - 400 квартир, 10 паркомісць, а дитячий майданчик – тільки у телевізорі», - переконаний директор компанії «Інвестор».

«Обмеження поверховості також цілком логічне. Для чого будувати у сільській місцевості між приватними будинками багатоповерхові будинки? Це роблять тільки в силу своєї жадібності або некомпетентності. Мені здається, що цивілізований світ повинен переїжджати за місто, де є простір, дерева, повітря свіже і майданчики. А в центрі повинні знаходитись бізнес-центри, готелі», - додає Андрій Разумовський.

«На 20 сотках не можна буде побудувати 300 квартир і це супер. Нові норми дуже прогресивні і європейські», - резюмує забудовник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли завершать ремонт вулиць у Луцьку
Наступна новина «Волиньобленерго» погрожує відключити світло «Луцькводоканалу»: місто може залишитися без води
Останні новини
Схожі новини