Цього року у Луцьку від п'ятьох дітей відмовилися батьки, ще десятьох – вилучили з сімей

Цього року у Луцьку від п'ятьох дітей відмовилися батьки, ще десятьох – вилучили з сімей
Фото ілюстративне

За дев’ять місяців цього року у Луцькій громаді зафіксували п’ять випадків відмов від новонароджених. Торік в місті був лише один такий випадок. Також 10 дітей вилучили з сімей. 

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради, пише ІА «Волинські Новини».

Як зазначив начальник служби у справах дітей Федір Шульган, цього року значно зросла кількість звернень до соціальних служб, збільшилась кількість діток, яких забрали з родин. Наприклад, торік з сімей вилучили четверо діток, а цього року за дев’ять місяців таких діток вже десятеро. Випадків позбавлення батьківських прав теж побільшало. Також зросла кількість відмов.

«Якщо торік в Луцьку був один такий випадок, то вже за 9 місяців зафіксовано п’ять відмов. Таке враження, що коронакриза діє не тільки на фізичне здоров’я, а й на психічне. І йдеться про людей, які ніколи не були в полі зору соціальних служб, в тому числі і подружжя, і одинокі матері, до яких досі зауважень не було. Одна мама має трьох дітей, і від однієї новонародженої дитини відмовилась», – розповідає Федір Шульган.

Також, зазначив він, виросла кількість влаштувань у будинок дитини і притулок.

«Ситуація подібна до 90-х років», – зауважує посадовець.

Для того, аби допомогти діткам, які опинилися у таких обставинах, у міській раді підготували проект програми соціально-правового захисту дітей Луцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки. На думку авторів, заходи, передбачені в програмі, допоможуть стримувати такі негативні процеси.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Центрі наукової творчості відкриють гурток лего, планетарій та кімнату віртуальної реальності
Наступна новина У Луцьку приміщення книгарні «Освіта» продали на аукціоні
Останні новини
Схожі новини