Цьогоріч на Волині зареєстрували понад 50 випадків кашлюка

Цьогоріч на Волині зареєстрували понад 50 випадків кашлюка

У Волинській області впродовж травня зареєстровано 21 випадок кашлюка проти 7 випадків у квітні. Найбільше серед хворих дітей віком до чотирьох років – 8 випадків, з них до року – 3 випадки. Близько 60% захворілих були госпіталізовані.

Про це повідомоляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. 

Всього за п’ять місяців 2023-го зареєстровано 53 випадки кашлюка, торік в області кашлюк не реєстрували. З-поміж хворих велика кількість не щеплених проти кашлюка або тих, що отримували вакцину з порушенням календаря профілактичних щеплень (50%).

Працівники структурних підрозділів ДУ «Волинський ОЦКПХ» щодо всіх зареєстрованих випадків здійснюють комплекс протиепідемічних заходів для запобігання поширенню кашлюка. Також вони надають роз’яснення про недугу та важливість вакцинації, як найефективнішого методу профілактики. Організовується медичне спостереження.

Медики попереджають, що виникненню та поширенню захворювання сприяє збільшення кількості неімунних осіб та пов’язане з цим зниження колективного імунітету. В області нині залишаються незахищеними близько 10 тисяч юних волинян. Така ситуація вкрай епідеміологічно небезпечна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Двоє чоловіків – на лікуванні: через обвал траншеї у Луцьку поліція відкрила кримінал
Наступна новина Зарплата від 25 000: Волинський прикордонний загін запрошує на військову службу
Останні новини
Схожі новини