ЦВК призначила місцеві вибори на 25 жовтня

ЦВК призначила місцеві вибори на 25 жовтня
Фото ілюстративне

Центральна виборча комісія призначила перші місцеві вибори на різних рівнях у 24 областях України на 25 жовтня. Водночас вибори на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей не відбудуться.

Про це стало відомо під час засідання ЦВК 8 серпня, повідомляє пресслужба відомства.

25 жовтня відбудеться 1441 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Повний перелік призначених перших виборів обіцяють опублікувати пізніше.

Комісія отримала висновки Донецької та Луганської ОДА щодо можливості проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Проаналізувавши цю інформацію, комісія дійшла висновку про неможливість проведення виборів депутатів окремих сільських, селищних, міських рад цих областей та відповідних сільських, селищних, міських голів.

ЦВК взяла до відома надані висновки та на їх підставі встановила неможливість проведення відповідно до положень Виборчого кодексу України перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад Донецької та Луганської області та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року. До переліку таких громад входять 10 сільських, селищних, міських територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 – Сєвєродонецького і Щастинського районів Луганської області.

Разом з тим, Комісія взяла до відома висновок Луганської ВЦА про те, що на території Новоайдарської селищної громади Щастинського району Луганської області на частині виборчих дільниць, зокрема, № 440265, 440266, 440271, 440272, 440277, неможливо здійснювати організацію підготовки та проведення місцевих виборів.

Нагадаємо, 15 липня Верховна Рада підтримала на засіданні постанову про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На оленячу ферму на Волині щовихідних приїжджає майже 300 туристів
Наступна новина В Україні знову понад тисячу нових хворих. На Волині — 56
Останні новини
Схожі новини