На оленячу ферму на Волині щовихідних приїжджає майже 300 туристів

На оленячу ферму на Волині щовихідних приїжджає майже 300 туристів
Фото ілюстративне

Поблизу села Радовичі Турійського району розташована ферма з благородними оленями – щовихідних сюди приїжджає близько 300 туристів.

Про це повідомляє Суспільне із посиланням на заступника директора фермерського господарства Романа Гунчака.

Тут на площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів, представлених 4-ма кров’яними лініями: англійською, східно-європейською, угорською та латвійською.

У 2018 році фермерське господарство купило племінне поголів’я оленів кількістю 80 голів у Латвії. Тоді фермери з Волині були першими імпортерами оленя в Україну, розповідає заступник директора Роман Гунчак.

На Волині є ще одна оленяча ферма, розповів начальник управління ГУ Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк.

«Це є новація. Є інший підхід до утримання, до проведення протиепідемічних заходів. На даний час у нас є фермерське господарство у Ківерцівському районі, яке утримує оленів у вольєрах», – каже чиновник.

Олені живуть у вольєрах. Самці відділені від самок.

«Заходять до самок лише на період 2-3 місяці, поки триває гон. Двох самців на період гону закривати у клітці не можна, оскільки це може призвести до летального наслідку», – ділиться досвідом заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Самця обирають за красою рогів. В умовах ферми роги оленям зрізають щороку перед тим, як олень заходить до самок у вольєр.

Відвідувач оленячої ферми Ілля Біляшук сюди приїхав вперше. Каже, що йому цікаво побачити, як живуть олені, які вони на вигляд.

У вихідні цю ферму відвідує майже 300 туристів, у будні відвідувачів менше, розповів заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Читати також: На Волині колишній начальник митниці завів оленячу ферму


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Укрзалізниця відновила зупинку потягів у Луцьку
Наступна новина ЦВК призначила місцеві вибори на 25 жовтня
Останні новини
Схожі новини